Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ile Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nikos Matthioudakis’in ev sahipliğinde Salt Galata’da gerçekleşen resepsiyonda, iki ülke arasında dostluk mesajları verildi. Resepsiyona katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son 10 yılda Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin farklı bir boyutta geliştiğini ifade ederek “Türkiye ile Yunanistan işbirliği yapacak ve dünya turizminin potansiyelini bu iki ülkeye aktaracaktır” dedi.




YUNAN LEZZETLERİ SUNULDU




Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ise “Yunan-Türk turizm ilişkilerinde yeni bir başlangıcı ifade eden bugün de burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Son 17 aydır yetkili Türk turizm birimlerinin bizimle yaptığı işbirliğinin yanı sıra geliştirmemiz gereken çalışmalar mevcut. Özellikle vize işlemlerinin basit ve hızlı


olması için çaba sarf ediyoruz. İki ülke arasında kısa uçuş süresi ve uçuş maliyetlerinin az olması en büyük avantajımız. Yunanistan ile Türkiye arasında karayolu, denizyolu ve belki de ileride demiryolunun bulunması gerekir” diye konuştu. Yunanistan’ın ünlü lezzetleri, ülkenin tanınmış şefleri Lefter Lajarn ve Stelios Parliaros tarafından hazırlanarak davetlilere sunuldu. Turizm Bakanı Ömer Çelik, Expo çalışmaları için Paris’te olması nedeniyle resepsiyona katılamadı. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Başaran Ulusoy, Erdal Aksoy, Dilek Hanif ve Serdar Bilgili gibi birçok ünlü isim resepsiyonda yer aldı.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR