Hülya KALYONCU

'Boks yapmak istiyorum'




Öğrenmenin yaşı olmadığına ve bu konuda yaş kaç olursa olsun herkesin kendini geliştirmek adına çok şeyler yapabileceğine inanan biriyim. Büyük kısmı tamamlanmış olan ve bu sene yayınlamak istediğim yine akademik, ikinci bir kitabım var sırada. Çok uzun süre üzerinde çalıştığım ancak tamamlanmamış bir


fotoğrafçılık çalışmam var. Fransızcamı geliştirmek, çeşitli kültür-sanat ve içsel gelişim sohbetlerine katılmak ve hiç yapmadığım bir sporu da (boks gibi) programıma almak istiyorum.




Zeynep ÜSTÜNEL




'Fotoğrafçılık önceliklerim arasında'




Öğrenmenin yaşı yok. Bilgi çağında yaşıyoruz. Vücudumuzu nasıl besliyorsak, beynimizi de beslemeliyiz. Bu sene Atölye Bilgi Adası’nda ilk dönem Sanat Tarihi Atölyesi, ikinci dönem İran ve Zerdüştlük, Şamanlık ve Şamanizm konusundaki atölyelere atılacağım.Fotoğrafçılık programları da önceliklerim arasında olacak.




Esra Oflaz GÜVENKAYA




'İspanyolca üçüncü lisanım olacak'




Ben iki senedir İspanyolca öğrenmeye başladım. Şu anda orta derece konuşabiliyorum. Bu sene de ders almaya ve pratikte konuşmaya devam edip ileri düzeyde İspanyolca konuşmayı hedefliyorum. İspanyolca benim Türkçe’den sonra üçüncü lisanım olacak. Dil öğrenmek bizim yaşlarımızda hafızayı diri tutuyor. Alzheimer hastalığını önlüyor.Birleşik Krallıklar tarihini bitirdiğimden, önümüzdeki yıllarda İspanyolca İspanya tarihi ile ilgili eğitim almak istiyorum.




Melisa Savgı KANATLI




'Hayattaki en zor eğitim annelik'




Benim cevabım sanırım annelik olacak. Hayattaki en büyük ve zor eğitimlerden birisi diye düşünüyorum. Son 7 aydır gezmeden, kendime çok vakit ayırmadan, keyifle, kimselere bırakmadan ve her gün aynı hevesle ve aynı özlemle yapılabilen ve en zevk aldığım eğitimim annelik oldu... Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah, olanlara da sağlıkla upuzun ömürler versin...







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR