Çalışan, üreten, topluma katma değer yaratan ve gelecek kuşakları yetiştiren kadınlar ödüllendirildi. The Brand Age Dergisi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Yılın İlham Veren Kadınları'nı seçti.




Güler Sabancı




Yılın Global Kadınları arasında yer alan Güler Sabancı, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ediyor. Kariyerine ilk adımı Lassa'da atan Sabancı, 2004 yılında amcası Sakıp Sabancı'nın vefat etmesi üzerine Sabancı Holding'te yönetimine geçti. TÜSİAD'ın ilk kadın üyesi olarak akıllara kazınan Güler Sabancı, son olarak 2016'da Forbes'ın "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" listesine 64. sıradan girerek güncel listeye girebilen tek Türk kadını oldu.




Demet Sabancı Çetindoğan




Yılın İşkadınları arasında yer alan Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, kök hücre araştırmaları yapan bir durumla kordon kanı bankacılığını ülkemize getirdi. Kordon kanından elde edilen kök hücreler, günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.




Nurten Öztürk




Yılın Duyarlı Kadınları arasına girmeyi başaran Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk sektörde fark yaratan beş büyük sosyal sorumluluk projesiyle 20 milyondan fazla kişinin hayatına dokundu. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok platforumda dikkat çekerek bu konuda birçok ödüle layık görüldü.




Eczacıbaşı Vitra Voleybol Kulübü




1996 yılından bu yana ülkemizi uluslararası arenada voleybol branşında temsil eden Eczacıbaşı Vitra Voleybol Kulübü bugüne kadar yurtiçinde 30’u aşkın şampiyonluğun yanı sıra yurtdışında da çok ses getiren başarılara imza attı. İki kez dünya şampiyonluğu elde eden kulübün tüm takım kızları, Yılın Global Kadınları’ndan oldu.




Zeynep Bodur Okyay




Pek çok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve odanın yönetim kurullarında faal olarak çalışan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye’de bilim, kültür ve sanat faaliyetlerine de katkı sağlıyor. Okyay, Yılın İşkadınları arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR