Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Bizden Haberler dergisindeki röportajında, gelecek nesiller için kültürel mirasın üzerine titrenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ekonomik gelişimin ana kaynağı ve dinamosunun insan olduğuna vurgu yapan Koç "Yaratıcı, eğitimli, katma değer yaratabilen yeterli insan kaynağına sahip olmadan ne ekonomik gelişimi sürdürebiliriz ne de rekabetçi olabiliriz. Bu tür bir insan kaynağı ise ancak standartları yüksek bir eğitim ve kültür hayatı ile mümkündür" dedi.




'Mirasyedi olmayalım'




Koç, kültürel mirasın korunması kadar kültür ve sanatın da toplumsal kalkınmada önemli bir yeri olduğuna dikkati çekti. Koç şöyle konuştu: "Ekonomik gelişmeye, kalkınmaya yönelik arzumuz, maalesef zaman zaman toplumsal gelişimin kültürel boyutunakör ve sağır kalıyor. İşte o zaman kültürel miras konusunda tam bir mirasyedi gibi umursamaz davranabiliyoruz. Bu alanda ilerlemek için kültürel mirasımızı sadece manevi bir değer değil aynı zamanda kalkınma arzumuza destek olacak


devasa ve sonsuz bir zenginlik kaynağı olarak görmeye başlamalıyız."




Eşitliğin önünde 3 büyük engel var




İş Dünyasından Kadın İstihdamı ve Fırsat Eşitliği Deneyimleri toplantısı Koç Holding ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda açıklanan raporda, ‘toplumsal cinsiyet rollerine bağlı meslek seçimleri ve kız çocuklarının eğitime erişememesinin’, ‘kalıplaşmış yargıların’ ve 'kadınların üst yönetim fonksiyonlarına dâhil olamamasının' toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki 3 büyük engel olduğuna dikkat çekildi.




Mutlu kadın hareketi örnek oldu




Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü ile Küresel İlkeler Sözleşmesi Örgütü’nün ortak girişimi Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin geliştirilmesi toplantısı (WEPs) New York’ta yapıldı. 2015 yılında WEPs’e imza atan DeFacto, ‘Mutlu Kadın Hareketi’yle toplantıya, örnek proje olarak davet edildi. DeFacto İnsan Kaynakları ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Önder Şenol, “İlk adımı eşit işe eşit ücretle attık” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR