İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, önceki akşam Avusturya Kültür Ofisi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ve konserleriyle başladı. Türkiye'de caz müziğinin usta isimleri Kamil Özler ve Fatih Erkoç'a Yaşam Boyu Başarı Ödülleri'nin takdim edildiği gecede, Fatih Erkoç konserinin ardından Balkan müziğini farklı müzik türleriyle harmanlayan Avusturyalı topluluk Deladap izleyenlere eşsiz bir gece yaşattı. İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in sunduğu törende, festivale desteklerinden dolayı İKSV öncü sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ile diğer sponsorlara İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen isimlerden Fatih Erkoç, en sevilen şarkılarını caz repertuvarıyla birleştirdiği bir performans sergiledi.




BALKAN MÜZİKLERİ




Gecenin ilerleyen saatlerinde ise izleyenler Balkan müziklerini caz, swing ve elektronik gibi güncel müzik türleriyle harmanlayarak yeniden yorumlayan Avusturyalı topluluk Deladap'la beraber festivale enerji dolu bir başlangıç yaptı.




Bu seneki tema 'Şarkılar Konuşur'




Bu yıl "Şarkılar Konuşur” teması kapsamında farklı dillerde şarkı sözlerinin yer aldığı afişleriyle izleyenleri benzersiz bir müzik deneyimine davet eden 24. İstanbul Caz Festivali, 4-21 Temmuz tarihleri arasında usta müzisyenlerden genç yıldızlara 200’ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı 20’den fazla farklı mekânda İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR