Memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde daha önce kendi adını taşıyan öğretmenevi yapan eski CHP İstanbul milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, bu kez de kardeşleriyle birlikte aynı zamanda 6 kardeşin Derik'te okuduğu 6 derslik ilkokulu yıkıp, yerine babaları merhum Mehmet Ayaydın'ın adına 24 derslik bilgisayar donanımlı ilk ve ortaokul yaptırdı.




'Derik'te yetişenlerin önünde engel yoktur'




Derik Kaymakamı Hakan Kafkas'ın ev sahipliği yaptığı okul açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Mustafa Yaman ve Ayaydın Ailesi'nin üyelerinin katıldığı törenle gerçekleşti. 3 bakan törendeki konuşmalarında Ayaydın Ailesi’ne teşekkür etti. Törende konuşan Aydın Ayaydın, "Her ne kadar biz yaptırsak da bu okulun esas sahibi şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’tür. Ben de yıllar önce burada bulunan


bir okulda sizin gibi öğrenciydim. Ama gün geldi Derik’te yetişen Aydın Ayaydın olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde 3 büyük bankanın genel müdürlüğüne geldim. Bankalar Birliği Başkanı oldum. Rekabet Kurulu'nun ilk başkanı oldum. İstanbul'da profesör unvanı aldım. 2 dönem parlamenter olarak görev yaptım. Demek ki Derik’te yetişenlerin önünde hiçbir engel yoktur. Yeter ki çalışın, azmedin" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR