Arzu-Ömer Sabancı




Eşi Ömer Sabancı ile birlikte ortak tutkusu sanat olan Arzu Sabancı, Türk ressamların eserlerini satın alıyor. Önceleri eski Türk ressamlarının eserlerini toplayan Sabancı çifti, şimdiyse çağdaş Türk sanatçılarının eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahip.




Demet-Cengiz Çetindoğan




İşadamı Cengiz Çetindoğan ile eşi Demet Çetindoğan'ın ortak tutkusu sanat. Evlerinde çok değerli sanat eserlerine yer veren Çetindoğan çifti, Türk hat sanatı ve Türk resim sanatına ayrıca ilgi duyuyor. Koleksiyoner çiftin sahibi olduğu eserler arasında Hüseyin Zekai Paşa'nın 1909 tarihli "Çin Vazolu Natürmort"u ve Şeker Ahmed Paşa'nın "Orman Yolunda Koyun Sürüsü" yer alıyor.




Ahu-Can Has




Arkeolojik eserlerden çağdaş eserlere kadar sanatın her yönünde profesyonel bir koleksiyoner olan Ahu-Can Has, eski Türk ressamlarını seviyorlar.




Tülin-Erdoğan Demirören




Erdoğan-Tülin Demirören çifti, çağdaş ve Türk sanatına ilgi duyuyor. Demirören çiftinin evlerinde Türk ressamların tabloları bulunuyor.




Nezih-Berrak Barut




600'den fazla resim koleksiyonuyla iyi bir sanat koleksiyoneri olan işadamı Nezih Barut, oryantalist sanatçıların eserleri, klasik ve çağdaş Türk ve dünya sanatının çok özel örneklerinin bulunduğu bir koleksiyona sahip. Burhan Doğançay, Ömer Uluç Odalık, Şevket Dağ Ayasofya gibi sanatçıları çok seven Barut, tam bir sanat âşığı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR