AYŞEGÜL DİNÇKÖK

Sanat nedir?

Sanat olmazsa olmaz birşeydir. Bir ülkenin kalkınması için önde gelen öğelerden biridir.

Moda nedir?

Ben modayı çok takip etmiyorum. Elime ne gelirse onu giyiyorum.

Ekonomi nedir?

Dünyada böyle bir ekonomik kriz var. Dolar, Euro artışı gibi ekonomistlerin laflarına veya konularına karışmak istemem ama tabii ki ekonomik kriz orta kesimi, çalışan kesimi tamda kış gelirken çok kötü bir şekilde vurdu. Bunun şakaya alınacak bir tarafı yok ama keşke elimizden bir şey gelse.

Sizin için aile ne anlam ifade ediyor?

Hayatımdaki bütün çalışmalarım çabalarım aile için.

DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN

Aile: Benim için aile herşeyden kıymetli olmazsa olmaz


Sanat: Sanat, benim açımdan yaşantımızda önemli yer tutuyor. Hayatımızı renklendiriyor onun için sanata çok önem veriyorum vakit ayırmaya çalışıyorum. Hem kendim hem ailecek keyifi zamanlar geçirmeye çalışıyorum.


Moda: Moda tabii o da vazgeçilmez bir konu. Özellikle bayanlar ilgili hemde işimizin bir parçası olduğu için olabildiğince yakından takip etmeye çalışıyorum.


Ekonomi: Günümüzde çok önemli bugünün Türkiye’sinde ekonomi çok önemli. Nelerde iktisat yapabilirsek şu ara biraz ona ağırlık vermez gerekiyor. Bir taraftan da üretim yapmalıyız ki ekonomimiz daha iyi olsun. Her alanda her sektörde üretim yapmalıyız ki ekonomimiz daha iyi olsun.

ELİF DÜRÜST

Sanat: Sanat hayatta nefes almamızı sağlayan şey.


Aile: Aile herşey benim için.


Moda: Moda kendi üstünde uyguladığın küçük, günlük sanat.


Ekonomi: Kapitalist düzenin getirdiği zor bir gerçek.

FERYAL GÜLMAN

Moda: Moda hepimizin bildiği gibi bir tüketim aracı ama zevk alıyoruz bundan. Bana göre sezona uygun birkaç parçayla modaya uymak mümkün. Hepimiz moda hataları yapıyoruz. Moda hataları yapmakta güzel. Yaparak doğruyu öğreniyoruz.


Sanat: Sanatın o kadar çok dalı var ki. Hayatımızın olmazsa olmazı diye düşünüyorum. Onu artık hayatımızda hobininde ötesine götürüp, ilgilendiğimiz sanat dallarını kendimiz için günün belirli saatlerinde, anlamak için öğrenmeyi ve bir merakın ötesine geçirebilirsek iyi. İlla bir sanat dalına çok yetenekli olmamız gerekmiyor. Sadece anlamak dahi yeterli ama sadece biraz vakit ayıralım ve çocuklarımızıda bu şekilde eğitelim diye düşünüyorum.

Aile:Aile vazgeçilmezimiz. Hepimiz için en önemli şey. Ama benim için dostlukta aile kadar önemli. Dostlarımıda aile gibi gören bir insanım.


Ekonomi: Geçiş dönemi diye düşünüyorum. İnşallah ülkemiz için güzel şeyler olur. Kısa süreli geçiş dönemidir diye ümit ediyorum.

BERRİN ZORLU

Aile: Her şey demek. Çocuk inanılmaz keyifli bir duygu. İnsanın aile deyince gözleri doluyor. Allah kimsenin ailesinin huzurunu bozmasın.

Moda: Moda benim için çok önemli değil aslında öyle çok sıkı modayı takipçiside değilim. Kendi zevkime göre kendi bedenime uyanları yakışanı giymeye çalışıyorum. Kendimi iyi hissetmek mutlu hissetmek. Bir eğlence aracı aslında.


Sanat: Sanat hayatın tadı tuzu herhalde.


Ekonomi: Ekonomi inşallah çok daha iyiye gidiyor. Birlikle beraberlikle evelallah Türk millet herşeyi atlatır.

EDA KOSİF

Aile: Aile insanın duruşunu simgeleyen en önemli etken. İnsanın gücü insanın hayata bakışı ve hayattaki en kuvvetli bağı.


Sanat: Benim için sanat hayalgücünün sınırsızlığını temsil eder.


Ekonomi: Ekonomi hem ticarete hem siyasete yön veren olumlu yönde olduğu zaman ihya eden ama olumsuz yönde olduğu zamanda kafalarda çok soru işareti bırakan bir etken.

EMEK KÜLÜR

Ekonomi: Ekonomi bizim geleceğimiz.


Aile: Aile her şeyimiz.


Sanat: Sanata ruhumuzun insanların toplumların ülkemizin kesinlikle sanata ihtiyacı var. çocuklara bunu aşılamamız lazım.


Moda: Moda insanın zevkidir, iç dünyasıdır. Kendine önem veren kişiler için oyun alanıdır.

ESRA CİVELEK

Sanat: Sanat benim için yenilik, aydınlanma belkide her şeyden çok bir umut.


Aile: Aile olmazsa olmaz. Sıcaklık, huzur.


Moda: Moda değişiklik. Var olan bir şey ama çok öncelik değil.


Ekonomi: Ekonomi hayat, yaşam, mecburiyet, denge.

ZEYNEP ÜSTÜNEL

Aile: Her şey yaşam biçimi.


Sanat: Sanat gelişim, eğitim, bilgi.

MELTEM DEMİR

Moda: Moda kadının vazgeçilmez konularından birisi. Modayı takip etmek güzel. Günümüzün ekonomik şartlarına göre ne kadar takip edebiliriz artık bilemem.

Sanat: Sanatta güzel çocuklarımı sanata yönlendirmek için herşeyi yapıyorum. Hayatın vazgeçilmez unsurlarından. Yaşamı dolduran bi rşey.

Aile: Aile tabii ki vazgeçilmez. İnsanoğlu için tek gerekli şey bence.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR