1. Korona virüsü bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına aldı, sizin yaşam tarzınızı nasıl etkiledi.?

Evden çıkmadan tüm işlerimi organize edebilir hale geldim ama işi için çıkmak zorunda olanlar ve elbette sağlık personeli için çok zor bir süreç. Kendimizi korumak kadar başkaları için yapabileceklerimizden de sorumlu olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Hepimizin destek ve yardımlaşma için çabaladığı bu zor günlerin hoşgörü ve barışı anlamlı kılan bir süreç olması,kısa sürede sonlanması en büyük dileğim.

2- Bireysel olarak ne gibi önlemler aldınız. Bu şekilde yaşamak hayatınızda neleri değiştirdi?

Evde sanırım hepimiz aynı önlemleri alıyoruz. Artık 3 haftadır karantina hayatındayız. Evin günlük temizlik rutinleri, dışardan gelen malzemelerin hijyeni, el yıkama vs. Ben maske konusunda çok titizdim. Şimdi mecburi oldu. Kolonya kokusu çok sevmezdim, şimdi dost olduk. Fazla mı abartıyorum diye düşünüyorum bazen tüm temizlik rutinlerini ama sonra doktorları dinleyince fikrim değişiyor. Vitaminler ve bağışıklık sistemini güçlendirmekle ilgili rutinlerim değişmedi. Zaten dikkat ediyordum. Ama bu virüsle ilgili yeni bir beslenme sistemine geçmedim.

3- Zamanınızın büyük bir bölümünü evde geçirmek nasıl bir duygu? Evde neler yapıyorsunuz?

Evde vakit geçirmeyi sevdiğim için,yapılacak pekçok işim oluyor, toplantıları evden görüntülü yapabiliyoruz,evden çalışma sistemi hayatımıza girdi tamamen.

İlk günden beri oluşturduğumuz bir destek grubumuz var, onlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her gün yeni katılımlar oluyor ve bir eksiği tamamlıyoruz. Akşamlar tv de açık oturumları izliyorum. Dünyadaki gelişmeleri izliyorum twitter'da türkiye ve dünya gündemini takip ediyorum.. Film izliyorum. İzlemek istediğim ama fırsat bulamadığım dizileri izliyorum. Ailem ve arkadaşlarımla görüntülü konuşuyoruz. Özlem gideriyoruz.

4-Korona virüsü bir nevi hepimizi evlerimizde yaşamaya mecbur bıraktı. Bu değişim dünya genelinde nasıl etkiler bırakacak ve eskiye göre hayatımızda neler değişecek?

Hayatımıza bu virüs neden geldi, neler değişecek tarzında hergün onlarca yazı ve video geliyor. İnanın artık çoğunu izlemiyorum,okumuyorum. Maneviyatın önemine inanıyorum, önce sağlık dediğimiz günlerden geçiyoruz. Zaten insan hayatında öncelik hep bu değilmidir. Ama sonrasında yaşanacak zorluklar tüm dünyanın çehresini,şartlarını değiştirecek. Ülkemizin her anlamda en azkayıpla bu dönemi geçirmesi en büyük dileğimiz.



5-Bu virüsün etkisi ortadan kalktıktan sonra yapacağınız ilk 3 şey ne olacak?

Öncelikle ailem ve sevdiklerimle hasret gidermek isterim diye düşünüyorum. İstanbul'u yeniden karış,karış gezmek ve özlediğim lezzetleri tekrar tatmak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR