Kemal Gülman’la 21 yıllık eşi Feryal Gülman, iki yıl önce karşılıklı boşanma davası açtı. Feryal Gülman, eşini zinayla suçlayarak 200 milyon lira tazminat istedi. Mal tasfiyesi davaları da açan Gülman, kendisi için aylık 200 bin, oğlu içinse aylık 25 bin lira nafaka talep etti. Kemal Gülman da 500 bin lira tazminat istemli boşanma davası açtı ve başka bir kadınla yaşadığı iddiasını reddetti. Haziran ayında görülen duruşmada mahkeme, her iki tarafın da tazminat taleplerini reddetti. Mahkeme, çiftin Türk Medeni Kanunu’nun 166’ncı maddesinde yer alan “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” uyarınca boşanmalarına karar verdi. Ayrıca Feryal Gülman’ın talep ettiği yoksulluk nafakası da reddedildi.




AFFETMİŞLER




İstanbul Aile Mahkemesi, boşanma kararından iki ay sonra açıkladığı gerekçeli kararında şu ifadelere yer verdi: “Tanıkların anlatımlarına göre Gülman çifti, boşanmaya konu olayların yaşanmasından sonra 5-7


Temmuz 2013’te birlikte Monaco’ya gitmiştir. Burada üç gece aynı odada kalmıştır. Ayrıca aynı evde yaşamaya devam etmiştir. Bu durum, önceki olayların, yani zina ve onur kırıcı hareket nedeniyle yaşanılanların affedildiğini gösterir. Affedilen olaylara dayanılarak boşanma kararı verilemez. Her iki taraf da boşanmada eşit kusurlu olduğu için maddi tazminat alepleri reddedilmiştir.”




NAFAKAYA GEREK YOK




Nafakayla ilgili kararın gerekçesi ise şöyle açıklandı: “Feryal Gülman, düzenli bir gelire sahiptir. Boşanma durumunda yoksulluğa düşmeyeceği için tedbir nafakasına gerek yoktur. Çiftin çocukları 18 yaşını doldurduğu için talep edilen tazminat ile ilgili bir karar verilmesine gerek yoktur. 10 bin TL olarak talep edilen nafaka 6 bin TL’ye düşürülmüştür. Feryal Gülman için 30 bin TL olarak belirlenen geçici tedbir nafakasına ise gerek yoktur.”




Bolverdi ilişkiyi doğruladı




Gerekçeli kararda ayrıca Kemal Gülman’la ilişkisi olduğu iddia edilen Tuğçe Tuluğ Bolverdi’nin ifadesine de yer verildi. Bolverdi, ifadesinde ilişkiyi doğruladı, Kemal Gülman’ın kendisine hediyeler aldığını ve hesabına para yatırdığını söyledi. Kemal Gülman’ın şoförü Mustafa Çankaya da ifadesinde ilişkiyi doğruladı. Çankaya,


Gülman ile Bolverdi’nin Maslak’taki bir otelde buluştuklarını, odayı kendisi adına ayırttığını belirterek, “Kemal Gülman’ın şoförüydüm. Bir gün arabada yüklü miktarda para düşürmüştü. Kendisini aradığımda Maslak’ta adresini verdiği otele götürmemi istedi. Odaya çıktığımda kapıyı kendisi açtı, üzerinde atlet ve külot vardı, zina olayı doğrudur” dedi.

Kaynak: Hürriyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR