RESMİ OLARAK BOŞANAMADILAR

Geçtiğimiz yıl haziran ayında görülen ilk davada, mahkeme çiftin tazminat taleplerini reddederek çiftin boşanmasına karar vermişti. Karara itiraz eden Feryal Gülman, avukatları aracılığıyla Yargıtay’a başvurmuştu. Boşanma davasından çıkan karar Yargıtay tarafından bozuldu ve mahkemenin yeniden görülmesine karar verildi; çift resmi olarak boşanamadı.

'ADALETE GÜVENİYORDUM'

Yargıtay kararının ardından HT Kulüp Genel Yayın Yönetmeni Reşat Balcıoğlu’na konuşan Feryal Gülman, "Adalete güveniyordum, haklı olduğumu gördüm. Davamda haksız değilim zaten mahkeme bizi boşamamıştı. Yeniden mahkeme görülecek ve her şey daha net ortaya çıkacak" dedi.

'Kemal Bey tüm kadınlara HAKARET ETTİ'

Kemal Gülman’dan 100 milyon lira maddi 100 milyon lira manevi olmak üzere toplam 200 milyon lira tazminat talep eden Feryal Gülman, "Yeni açılacak davada tazminat tutarı konusunda ısrarcı olacak mısınız?" sorusunu, "Benim derdim para pul değil, asıl derdim Kemal Bey’in beni aldatması, zina yapması ve bana karşı sadakatsizliği. Kişinin varlık ve kazanç durumlarına göre tazminatlar değişiyor tabii ki... Rakamların değeri yok ben kadınlık onurumu kurtarmak istiyorum. Biz erkekler dünyasında yaşıyoruz, benim hakkımda Kemal Bey, ‘Menopozlu kadın’ dedi. Bütün kadınlara hakaret etti bence" diyerek cevapladı.

'Kadınlar ezilmesin, onurları kırılmasın'

Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden önce Yargıtay’ın böyle bir karar vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Feryal Gülman, "Her kadının özeliikle egemen erkekler karşısında boşansalar bile kişilik haklarını koruması gerektiğini ve güçlü durmalarını istiyorum. Kadınlar ezilmesin, kadınlık onuru kırılmasın. Bu iş daha bitmedi haklılığımı ortaya oyacağım. Ayrıca Kadınlar Günü arifesinde Yargıtay tarafından böyle bir karar verilmesi çok önemli" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR