Nişantaşı'nın vazgeçilmez noktası The St.Regis İstanbul Hotel'in üst katında yer alan 2 Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck'ın ikonik restoranı Spago İstanbul'a misafir oldum. Konum itibarıyla Nişantaşı'nın en merkezi yerinde olan mekân özellikle iş dünyasının önde gelen isimlerini ağırlıyor. Muhteşem boğaz manzarasıyla ön plana çıkan mekânın şefi Cihan Kıpçak ile en çok tercih edilen iki özel yemeği hazırlamak için mutfağa girdik. İlk olarak közlenmiş ahtapotu hazırlamaya başladık. Benim için yeni bir tecrübeydi doğrusu, ancak şef Cihan Kıpçak işinde oldukça iyiydi ve bu heyecanım kısa sürede gitti ve birlikte menüyü hazırladık. Diğer menü ise el yapımı agnolottiydi. El yapımı makarna ile özel sosların karışımıyla hazırladığımız bu menüde gerçekten çok lezzetliydi.



Bir akşam yemeği için gelinen mekânda gecenize devam edebilirsiniz. Çünkü DJ Serhan Sabanların muhteşem performansıyla mekan ayrı bir ambiyansa bürünüyor ve keyifli dakikalar devam ediyor. Spago İstanbul’un neden elitler için çok tercih edildiği ilerleyen saatlerde gerçekten ortaya çıkıyor.



Yeni yıl gecesi çok renkli

Bakın yaklaşan yılbaşı gecesi için neler hazırlanmış; Yeni yıla hoş geldiniz içeceğiyle başlayacak gece, kış sıcaklığını hissettiren portakal kokulu karnabahar çorbasıyla devam edecek. Bir Spago klasiği haline gelen Susamlı Miso külahında sunulacak ''Tuna Cones'' Ton Balığı Tartar, müşterilere sıra dışı bir sunumla servis edilecek. Menüde İtalyan esintisini taşıyan ''Burrata'' peyniriyle flört eden taze baharatlar, kış kavunu, confit armut ve kabak çekirdeği ise gecenin yıldızları arasında parlayacak. İtalya'ya bir kez daha göz kırpan el yapımı kestaneli Agnolott'nin ardından, tane hardallı patates püresi, confit pancar ve Şalgam Perigoux Sosu yatağında sunulacak olan 40 gün dinlendirilmiş ''Denver Steak'' adeta bir lezzet şöleni yaşatacak. Balık tutkunlarına özel yeni yılda sunulacak diğer ana yemek seçkisi ise buharda pişirilmiş "Hong-Kong" usulü Levrek olacak. Menün sonu ise damaklarda sıra dışı bir tat bırakan, çikolata Cremeux ile süt reçelinin muhteşem karması olan "Dulce de leche" ile yapılacak.

Küba ve Latin müziğinin olmazsa olmazları salsa, bachata, rumba, cumbıa, merengue ve cha cha'ların yanı sıra Türkçe ve yabancı parçaların latin coverlarını yapan grup, tekrarı olmayan sahne şovlarıyla dinleyicilerine muhteşem bir yılbaşı performans sunacak.

Özel gecede canlı bir performansla sahne alacak orkestranın ardından, DJ Serhan Sabanlar ve Kübalı ritm ustalarından oluşan dj - perküsyon üçlüsü "Disco-Tribal"'ile misafirler, Küba'nın egzotik esintileriyle adeta yolculuğa çıkacak. Yeni yıl için yapacağınız programlar arasında iyi bir seçenek olabilir derim Spago için.

Farklı lezzetlerin bir araya geldiği Spago İstanbul, kısa zamanda seçkin isimlerin uğrak mekanı olmasının başlıca sebebi bence gerçekten kaliteli hizmet veriyor olmasıdır. Başta şef Cihan Kıpçak olmak üzere garsonuna kadar herkes işinde çok başarılı ve müşterileriyle birebir ilgililer. Yolunuz Nişantaşı’na düşerse bence bir uğrayın…






İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR