İstanbul’un ünlü caddelerinden Abdi İpekçi’nin merkezinde büyülü bir vaha etkisi gösteren Glens İstanbul'a geçtiğimiz günlerde yolum düştü. Nişantaşı’na yepyeni ve benzersiz bir soluk getiren mekanda, damaklarda iz bırakan İtalyan lezzetleri, çağdaş dekorasyonu ve güne keyif katan seçkin eğlence anlayışı ön plana çıkıyor. Glens İstanbul, bence Nişantaşı'nın enerjisinden ilham alıyor. Mekanda, brasserie, fine dining restaurant, bar ve roof bar alanları mevcut. Hangi alanda vakit geçirmek size kalmış.




Gün saat 10.00'da başlıyor.... Glens İstanbul’un menüsü, gerçek İtalyan kültürünü, en zarif yorumlarla buluşturan, seçkin Akdeniz lezzetlerini sunuyor. Menüde en çok dikkatimi çeken ise taze balıklarla hazırlanan, şefin spesiyal sosuyla lezzetlendirilen Tartar di Pesce Bianco, Alaska yengeciyle tadı daha da zenginleşen, enginarlı Insalata di Carciofi, karides, kalamar ve taze balıklarla hazırlanan balık çorbası Zuppa di Pesce, levrekle hazırlanan ve sebzeler eşliğinde sunulan Seabass Carpaccio, ricotta peynirli ıspanak dolgulu, ada çayı ve tereyağı sosuyla al dente servis edilen Ravioli oldu.



Genovese pesto sos ve cherry domatesli Gnocchi, porcini mantarlı Risotto, kalamar, karides ve kum midyeli Ai Fruitti di Mare Pizza, karışık mantar, özel beyaz sos ve mozzarellalı Ai Funghi Misti Pizza, patates püresi eşliğinde Tagliata di Manzo, brokoliyle tatlandırılan Branzino alla Griglia gibi lezzetler, mutlaka denenmesi gerekenler arasında yer alıyor. Taze mevsim meyveli ve limon çeşnili San Sebastian, İtalyan mutfağının olmazsa olması, lokal reçeteyle hazırlanan Tiramisu, el yapımı, çıtır çıtır milföy hamuruyla, taze çilekli Millefoglie Rivisitata, fıstık ve çikolata parçacıklarıyla tadını bulan, orman meyveli Semifreddo gibi tatlılar da tüm ihtişamıyla Glens İstanbul’un menüde kendilerini gösteriyor.



Mekanın şarap mönüsü de oldukça zengin.. Single malt seçenekleri sunan, oldukça zengin viski mahzeni ve İtalya’nın en bereketli bağlarından toplanarak, özenle hazırlanan çeşitlerin yer aldığı, şarap mahzeniyle de seçkin damaklara hitap eden Glens İstanbul’un barı ise kokteylleriyle ödüllere layık görülen duayen bar şefi Cevat Yıldırım’a emanet...

Saat 17.00 itibariyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Glens Roof, gün batımının en eşsiz anlarına tanıklık etmek için ideal bir alan sağlıyor. Roof’un her mevsimin keyfini yaşatan, açık ve kapalı alanları bulunuyor. Yine Cevat Yıldırım’ın önderliğinde yaratılan özel kokteyllerin sunulduğu bar bölümünün yanı sıra yemek servisi de sunan Glens Roof’un menüsü alt kattaki menüden biraz daha farklı… Tapas ağırlıklı, akşamüstü buluşmalarına ideal lezzetlerden oluşturulan bu menüde, tatlı ve ekşi soslu kadayıfa sarılı karides Wrapped Shrimp, trüflü patates kızartmasıyla Selection of Mini Burger, taze roka ve mini sebzeler eşliğinde Octopus Carpaccio, safran soslu, levrek dolgulu Seabass Ravioli, kuşkonmaz, sotelenmiş ıspanakla beraber servis edilen deniztarağı ve istiridye Grilled Scallop with Clams gibi seçenekler yer alıyor.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR