Mevsimsel tazeliğe göre üç ayda bir değişen, dünya mutfağının özel lezzetlerinin şefin dokunuşlarıyla yorumlandığı mönüsü, kendine has kokteylleri, iyi müziği, sakin atmosferiyle, şef restoranı “Alta” Nişantaşı’na gitme fırsatım oldu. Alta Restoran hem iş çıkışında barında vakit geçirmek isteyenler, hem şefin yorumladığı dünya mutfağının lezzetlerini deneyimlemek isteyenler hem de yemek sonrası iyi müzik eşliğinde özel kokteyller deneyip nitelikli vakit geçirmek isteyenler için sade, rahat atmosferiyle Nişantaşı sakinlerine ve lezzet severlere farklı bir alternatif sunuyor.





“Mahallenin yemek sever mekanı” sloganıyla, Tolgay Yıldırım ve Şef Burçak Ersen ortaklığı ile Nişantaşı’nda konumlanan Alta Restoran, yöresinden temin edilen malzemelerle hazırlanan menüde paylaşıma uygun başlangıçlar, ana yemeklerin olduğu a la carte menüyle birlikte bir de bar menüsü yer alıyor.

“Fine dining” standardındaki lezzetleri sade bir sunumla, uygun fiyatlarla sunan restoranda Ceren Sakin tarafından feng shui’ye uygun olarak, misafirlerini en rahat şekilde ağırlamak üzere planlanmış. Menü ise oldukça gelişmiş. Ortadoğu’dan Ege’ye ve Akdeniz’e seçeneklerin yer aldığı menüdeki sos ve ekmekler ise ev yapımı. Başlangıçlardan pırasalı kalamar dolması, ördek göğüs carpaccio, levrek ceviche, ananaslı ciğeri denedim gayet başarılıydı. Kars gravyeriyle servis edilen Normandiya usulü beff bourgulgnon, güveçte işkembe gibi lezzetler ise tatmaya değer. Ana yemeklerinde ise İzmir tulumu, tereyağı ve cevizle servis edilen balkabağı ravioli, ızgara minekop, yeşil thai curry, vişneli kuskus risotto gibi lezzetler ön plana çıkıyor.



Gelelim menü fiyatlarına... Başlangıçların 22 TL, ana yemeklerin 41 TL fiyat aralığında sunulduğu mekanda şarap menüsü 100 TL’den başlarken kokteyller 48 TL’den servis ediliyor.






Bar şefi Tarık Oğul tarafından hazırlanan Alta’nın bar menüsü de tıpkı restoran mutfağında olduğu gibi mevsimine göre ve kendi yöresinden temin edilmiş lezzetlere sahip.








İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR