Pera Antakya'ya ilk girdiğimde sıcak ambiyansı adeta beni büyüledi. Özellikle masaların birbirlerine uzak olması, insanı ferahlatıyor. Gelelim, mekanın ön plana çıkan lezzetlerine... Başlangıçlarda muhammara, cevizli köz biber, dağ zahterli halhal zeytini, mütebbel, acılı biber yoğurtlama, babagannuş, çörekotlu haşlama peyniri, tabii ki olmazsa olmaz Hatay usulü humus ve bir de çökelek, baharat, biber salçası ve zeytinyağıyla yapılan sürk var.



Pera Antakya’da kahvaltı başlı başına bir şölen... Kaytaz böreği, kekikli ekmek, ıspanaklı gözleme, fırında köy peyniriyle oluşan kahvaltıdan sonra, güne öğle ve akşam yemekleriyle devam etmek isterseniz, menü farklılaşıyor. Benim favorim ve çoğu gelen müşterinin favorisi olduğuna inandığım lezzet ise Antakya Dürüm. Sipariş verirken azla yetinmemenizi tavsiye ederim. Bir yiyen devamını getiriyor. Ayrıca Fırında Köy Peyniri ve Tepsi Kebabı da Antakya yöresinin ve Pera Antakya'nın olmazsa olmaz lezzetlerinden.



Tatlı menüsü de oldukça ilgi çekici. Antakya denince künefeyi unutmamak gerekiyor ancak benim tercihim kıtır kabak tatlısından yana oldu.



Mekanın sahibi Bülent Özkurt ızgaracılıktan yetişme bir şef... 40 yaşında kendi restoranını açan Bülent Bey'i tebrik ediyorum. Beyoğlu Pera'da misafirlerini ağırlayan Bülent Bey, müşterilerini bile özenle seçiyor. Restoranı iş dünyasından cemiyet hayatına ve spor dünyasının birçok ünlüsüne kadar herkes biliyor. Dolayısıyla müşteri seçimini de özenle yapıyorlar.



Tekrar menüye gelecek olursak Kazbaşı Bonfile, salatalarda cevizli roka salatası başlı başına leziz bir tercih olabilir. Ara sıcak olaraksa, içli köfte iyi bir seçim... Fırında kiremitte et sote ve bıçak kıymayla yapılan sini kebabı, benim favorilerim arasına girdi.



Restoranın ortağı Şafak Karaibrahimoğlu, müşterilerle yakından ilgilenirken her şeyin kusursuz olması için elinden geleni yapıyor. Son olarak yolunuzu mutlaka Pera Antakya'ya düşürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR