2015 yılında çocukluk arkadaşı Ata Ayyıldız, Furkan Özay ve Osman Yörük'ün çocukluk hayallerinin peşinden gitmesiyle birlikte Bebek’te Hasan Kaan Demir ve Nahil Pabuçcu ortaklığında 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Bebek’in en çok tercih edilen çikolatacısı Hümaliva'nın meşhur tatlılarını tatmak için Bebek'teki güzel çikolata dükkanına geldim.





Tatlı seven insanlar tarafından en çok tercih edilen ve en fotojenik ürünü "Ben Saksı Değilim" isimli tatlısı denenmeye değer değişik bir tatlı. Bu orjinal tatlıyı bende meşhur çikolatacının yerinde tatdım. Bir saksının içerisinde meyveler ve Belçika çikolatası ile hazırlanan tatlının görüntüsü tıpkı saksıya ekilmiş bir çiçek gibi...




Bu görüntüyü oluşturmak için toprak görünümünde bisküvi parçaları kullanıyorlar. Gerçek çiçek ile süsledikleri bu tatlının üstünde bir de küçük misafiri var, jelibon solucan. Bu meşhur tatlıyı yemek için gelenler bile var. Yoğun ve bol çikolatalı tatlı severler için Humaliva Islak Kek... İçi çikolata dolgulu kek üzerinde belçika çikolatası ve meyveler. Bence Bebek'te gitmeniz gereken adreslerin başında Hümaliva bulunuyor.



Bağdat Caddesi ve Nişantaşı şubelerinde, misafirlerin kullanımına açık piyanoya yer verilen Hümaliva, tatlıların isimlerini de aynı şekilde müzikal öğelerle harmanlamış. Tatları ve butik çikolatalarıyla açıldığı günden beri çikolata severlerin uğrak noktası olan mekânda çikolatanın yanında kahvenizi yudumlarken arka fonda çalan şarkılara kendinizi teslim edebilir veya özel koleksiyon plaklarından istediğiniz bir plağı gramofonlarına takıp eskilere yolculuk yapabilirsiniz. Bu muhteşem tatlılar için misafirler Bebek, Nisantaşı ve Bağdat Caddesi şubelerinde kuyruklar oluşturuyor. Benim favori mekanım haline gelen Hümaliva'nın lezzetli tatlılarını denemenizi tavsiye ederim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR