Ömür SABUNCUOĞLU




Fotoğraflar: Sercan KAZANCI




Artık her alanda doğallık ön planda. Aslı Şen de doğadan ilham aldığı ve kendi adını verdiği Ashley Joy saç bakım ürünleriyle bu konuda iddiasını ortaya koydu. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de ön plana çıkan ve ‘iyilik meleği' olarak tanımlanan Aslı Şen ile iş hayatından özel yaşamına, annelikten güzellik sırlarına kadar hakkında merak edilen her şeyi konuştuk...






*Kendi adınızı taşıyan saç bakım ürünleri yarattınız. Buna nasıl karar verdiniz?




Başak burcuyum, araştırmacıyım ve çok titizim. Saça da iyi gelen yağları öğrendim ve bu konuya yöneldim. En iyisini yapmak için araştırdım ve kimyagerlerle konuştum. Yaptığım ürünlerin içine sevgimi, emeğimi ve umudumu koydum, inanarak yaptım. Kendimi geliştirip, kozmetik lisanını öğrenebilmek için de eğitimler aldım.




'İNSAN İÇİYLE BARIŞINCA BİR YALINLIK GELİYOR'




*Doğallık sizin için çok önemli değil mi?




Tabii ki, mesela hamileyken hep doğal ürünler kullanılıyor. Karnınızda bir can taşıyorsunuz, vücuda ne sürerseniz emiyor. İki oğlum bitlense bile, normal şampuanla hayatta yıkamam. Amerika'da aldığım eğitimlerin birinde, "Hadi ayakkabılarınızı çıkarın, sarımsak ezeceğiz" dediler. Ağzımız 2 dakika sonra sarımsak kokuyordu. "Şaşırmayın, vücudunuza sürdüğünüz her şey hemen tepki verir" dediler.






*Cemiyet hayatının en güzel kadınlarından birisiniz. Size göre güzellik nedir?




Kalbin yüze yansımasıdır. Aşık olan ve mutlu olan her kadın güzeldir. Mutsuz olan kadın dünyanın en güzel kadını olsun, güzel görünmez. İçimizdeki o kuvvetli enerjiyi besleyebilirsek herkes çok güzel olur. Bakımlı kadın güzeldir.




*‘Bakımlı kadın' kimdir?




‘Bakımlı kadın' demek sürekli saçına fön çektiren, makyaj yapan, giyinen kuşanan kadın demek değildir. ‘Bakımlı kadın' bence; temiz, kendini seven, su içen, sağlıklı beslenen, yüzü kuruyunca krem sürüp rahatlatan kadındır. Vücudunu dinleyen ve dinlediğinde cevap veren kadın bakımlı kadındır.




*Yüzünüzde botoks var mı?




Botoks var ama dolgu maddesi yok. En son kök hücre yaptırdım ve ınstagram hesabımdan bunu paylaştım. Genç kızlar 18 yaşında başlıyor, ben bu yaşta hiçbir şey yaptırmıyorum. Yaptırdığımda da instagramdan paylaşıyorum. Paylaşmam insanlara çok anormal geliyor. Zaten insanlar görüyor, niye saklayayım? Zamanında çok rüküş de oldum, çok makyaj da yaptım ama insan içiyle barışınca kendine bir yalınlık geliyor.




'SPOR BENİM NEFES ALMA ŞEKLİM'




*Türkiye'nin en şık giyinen hanımlarından birisiniz. Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?




Spor ve şık. Bazı yerlerde iddialı giyinmeyi de severim.




*‘Şık kadın'ı nasıl tanımlarsınız?




Öncelikle nerede ne giymesini bilen ve vücudunu tanıyan kadındır. Çok moda olan ama vücuduma uymayan bir şeyi giyersem rüküş olurum. Bir de insanın ruhunu dışa yansıttığı zaman da çok şık olduğunu düşünüyorum.




*Spor yapıyor musunuz?




Sporu zayıf olmak için yapmıyorum. Spor benim nefes alma şeklim, yaptığım da çok mutlu oluyorum. Ne çok zayıf olmak ne de bu halimden daha kilolu olmak istiyorum. Sağlıklı bir vücut ve kafa, uzun ömürlü ve sağlıklı yaşamamızı sağlayacak diye düşünüyorum. Hafta da 2 gün pilates yapıyorum. 1 gün de havanın durumuna göre tenis, kinesis, boks ya da yürüyüş yapıyorum.




*Metin Şen ile mutlu bir evliliğiniz var. Kaç yıl oldu?




16 yıldır evliyiz. Metin benim çok eski arkadaşım. Beraber büyüdük, ikimiz de birbirimizin gençlik arkadaşlarını biliyoruz. Çocukken birbirimize aşık değildik ama tanıdıkça birbirimizi sevdik.




*Sanırım arkadaşlıktan aşka dönüşen ilişkiler daha sağlam oluyor.




Ben de öyle düşünüyorum. Evlilik çok zor bir müessese. Tolerans, saygı ve doğrularınızın paralel olması gerekiyor. Sınırlarımızı biliyoruz, birbirimize boş alanlar bırakabiliyoruz. Allah bozmasın. Maşallah deyin. 2 Felak bir Nas okursanız sevinirim. (Gülüyor)




*Maşallah. Metin Beye olan aşkınızı nasıl tanımlarsınız?




Çok şanslıyım. Aşk; anlayış, sevgi, empati yeteneği ve inançtır.






'Annelik hayattaki en güzel şey'




*İki tane de erkek evladınız var. Anne olmak hayatınızda neleri değiştirdi?




Hayattaki en güzel şey. Annelik, çok zor ve keyifli bir süreç. Anne olmadan anne olmak ne demek anlayamıyorsunuz. Şimdi annemi daha iyi anlıyorum. Empati yeteneğim daha çok gelişti. Uçakta giderken arkadan gelen bebek sesi eskiden beni rahatsız ederdi. Şimdi, o bebek için üzülüyorum. "Karnımı ağrıyor acaba? Annesi üzülüyordur şimdi." diye düşünüyorum.




'Ali Baba 10'uncu dakikada maçın skorunu söyler'




*Metin Bey ile evlenmeden önce de Fenerbahçeli miydiniz?




Evet, hatta Fenerbahçe'de oturuyordum. Çok koyu Fenerbaçeliydim. Büyük oğlum 19.07 doğumlu. Çok güzel bir Fenerbahçeli yetişiyor. Derbileri seyrediyorum ama maça ve seslere artık pek tahammül edemiyorum.




*Şampiyon kim olacak?




Beşiktaş'ı da seviyorum. Yeni stat yaptılar, Fikret çok uğraştı ama tabii ki Fenerbahçe şampiyon olsun istiyorum.




*Ali Şen ile Fenerbahçe maçları izlerken neler yaşıyorsunuz?




Bütün aile birlikte seyredince çok gürültülü oluyor. (Gülüyor)Ali Baba, 10. dakika da maçın analizini yapar ve skoru söyler. Yanıldığını çok az gördüm. Çok öngörülü. Çok özel bir insan.




*Sizin de aranızda çok özel bir bağ var sanırım.




Evet, babamın da çok sevdiği bir arkadaşıydı. Babamı evlenmeden önce kaybettim. Babama çok benzer. Kayınpederimden de kayın validemden de yana da çok şanslıyım. Kayınvalidem de, inanılmaz hoşgörülüdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR