Röportaj ve Fotoğraflar: Yunus Emre ÇINAR







*Gökhan Bey, 7800'deki yeniliklerden bahseder misiniz?




7800 yapıldığı günden beri Çeşme'nin en eşsiz yapılarından birisi olmuştur. Yaz sezonlarında yaptığımız gündüz partileriyle gençlere yönelik bir anlayış içerisinde hizmet veriyorduk. Çok güzel geri dönüşler de aldık o konseptten. Ancak artık yeni konseptimiz ile kulüp tarzı partilerdense güzel yemek ve güzel müzik anlayışına geçme kararı aldık. Bundan sonra Aliye Hanım'ın işletmeciliğinde Eden Beach&Bar&Dinner bizimle olacak.




*Eden Beach'i Çeşme'ye oluşturma fikri nasıl gelişti?




Aliye Turagay: Gökhan Bey ile uzun zamandır tanışıyoruz. Çeşme'de inanılmaz güzel bir yeri var ve burayı daha nasıl geliştirebiliriz düşüncesi ile bu fikir ortaya çıktı.İstanbul'da bildiğiniz gibi varız ve artık Çeşme'de de olacağız.




*Bizleri nasıl bir konsept bekliyor?




Aliye Turagay: Bugüne kadar yapılmayan bir sistemle açıyoruz. Gün boyu yemek ve akşam yemeği. Daha önce burada yapılan öğlen yemeği ve happy hour partilerini tamamen değiştirerek yeni bir konseptle geliyoruz. Burada ilk defa kumda insanlar yemek yiyip müzik dinleyebilecekler ve eğlenebilecekler. Sloganımız "Eat and Beat". Misafirler gündüz geldiklerinden itibaren denize girip öğlen yemeğini yiyip akşam yemeği ile devam edip muhteşem DJ'lerin güzel müzikleri ile keyifli vakit geçirecekler. Gece 2'ye kadar bu ortam devam edecek. Zaten Çeşme'de yeterince kulüp var o yüzden konsept ikiye kadar. Dinamik bir ambiyans hedefliyoruz.






*Çeşme'de mekanların sesle ilgili problemleri siz nasıl önlemler aldınız?




Gökhan Çarmıklı: Bizim ses sitemimiz özel. Tavanlarımızı yurtdışından özel olarak getirilen sesi içeride tutacak kapasitede olan cihazlarla donattık. Çeşme'de hiçbir yerde göremeyeceğiniz türden.




*Mutfak ekibinizden bahseder misiniz?




Aliye Turagay: Çeşme'deki en özel mutfak ekibi bizim. İstanbul'dan da bildiğiniz gibi hep en özel kişilerle çalışırız. Papermoon'un ünlü ismi Doktor lakaplı Turan Çetinkaya bizimle olacak. Yüksel Türdü ve kalabalık ekibi muhteşem yemeklerini misafirlerimizin beğenisine sunacak.




*Mönünüzde neler yer alacak?




Aliye Turagay: Mönü oldukça zengin. Asya mutfağı ve böcek ağırlıklı bir restoran. Langustin, ıstakoz, karides, kerevit olmazsa olmazlar. Spesyeller arasında bakır tavada domates soslu deniz mahsulleri, kiliç seviçe, avokado yengeç, ıstakoz tagliattelli bulunuyor. Ayrıca salatalarda da iddialıyız. Kale salata ve Thai kalamar salata gerçekten muhteşem lezzetler.




*Gün boyu eğlenceyi anlatır mısınız?




Tabii ki.. Avrupa'daki gibi olacak. Yani misafirler öğlen geldikleri zaman denizine girecek. Öğlen yemeğini burada yiyecek. Daha sonra akşam yemeği için burada kalacak. Plajda kumun üzerinde masalarda DJ'lerin yaptığı muhteşem keyifli müzikler eşliğinde olacak. Akşam yemeği uzun süren bir yemek olacak ve aynı zamanda müziğin akışı ile herkes keyifli vakit geçirecek. Kısacası gün boyu bizimle birlikte keyifli vakit geçirecekler.




*7800 Çeşme'de Eden Beach&Bar&Dinner için nasıl bir yatırım yapıldı?




Mutfak ve plaj komple yeniden yapıldı. Özenerek hiçbir şeyden kaçılmadan yeniden inşa edildi.




*Eden Beach&Bar&Dinner, Çeşme'de yeni trend mi olacak?




Gökhan Çarmıklı: İnsanların rahat sakin bir ortamda yemek yeme isteği var. Alaçatı'yı hepimiz seviyoruz ancak çok kalabalık tıklım tıklım yerlerde rahat rahat insanlar yemek yiyemiyor. Burada misafirler rahat bir ortamda olacak. Oldukça eğlenceli bir ambiyansta, rahatlıkla vakit geçirebilecekler.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR