Giydiği her kıyafetiyle hayranları tarafından ilgi odağı olan Yasemin Özilhan, katıldığı davetlerde de şık olmaya özen gösteren hanımların başında geliyor. İki çocuk annesi olmasına rağmen düzgün fiziği ve fit görünümüyle dikkat çeken Yasemin Hanım, güzel giyinmenin sırlarını paylaşırken formda kalmanın tüyolarını da verdi.




Röportaj: Reşit ÖZET






*Yasemin Hanım, sizin stiliniz, tarzınız ve giydiğiniz her şey merak ediliyor ve hayranlarınız tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bize kendi giyim tarzınızdan biraz bahseder misiniz?




Ben tarzımı yıllardır sadelik üzerine kurmuş bir insanım. Bu seçimimde hiçbir zaman değişiklik olmadı. Buradan yola çıkarak bugünü takip ederim, eski kıyafetlerim ile kombinlemeye devam ederek kendime özgü bir stil oluşturmayı denerim. Bir de mutlaka kendime yakıştığından emin olduğum kıyafetleri alırım. Moda diye her parçayı kabullenmem.




*Size göre şıklığın anahtarı nedir? Bir kadını şık yapan unsurlar neler?




Kadını şık yapan kendisiyle barışık olmasıdır. Yakışmayanı giymekte ısrarcı olmamak şıklığın anahtarı. Emin olmadığınız zamanlarda zevkine güvendiğiniz insanlardan fikren destek de alabilirsiniz. Kişi bazen kendini yeterince dışardan göremiyor. Şıklığın diğer önemli bir unsuru ise vücudunu iyi tanımaktan ve ona iyi bakmaktan geçer.




*Sizin için bir davete ya da alışverişe giderken nasıl görünmek önemlidir?




Bence önemli olan bukalemun gibi bulunduğun ortama uyum sağlamaktır. Ortama aykırı olmak çoğu zaman rahatsız edici olabilir. Özellikle bulunduğunuz ortamda önemli bir konu için toplanıldıysa, amacını aşan kıyafetler giymemek gerekir. Gelinden fazla dikkat çekmek doğru değildir veya bir filmin galasına davetliyseniz filmin önüne geçmeye çalışmamak gerekir. Alışverişe giderken ise, kabinde zaman geçirecekseniz pratik kıyafetleri tercih etmeli.




*Gardırobunuzda olmazsa olmazlarınız neler? Alışverişe çıkarken nelere önem verirsiniz?




Gardırobumda bolca beyaz tişört, skinny jean ve babet olmak zorundadır. Onlarsız yapamam. Ne istediğimi bildiğim için alışverişe çıkacaksam hızlıca hedefe yönelirim. Artık ağırlıklı olarak internetten alışveriş yapıyorum.






'Vücut yapım genetik'




*Eşinizle katıldığınız davetlerde uyumlu şıklığınızla dikkat çekiyorsunuz. Elbise tercihinde fikir alışverişinde bulunuyor musunuz?




Buna üzüm üzüme baka baka kararır diye cevap verebilirim. Fikir alışverişinde hiçbir zaman bulunmadık ama insan uzun süre birlikte zaman geçirince otomatik olarak senkronize olmaya başlıyor.




*İki çocuk annesi olmanıza rağmen fit görünümünüzle dikkat çeken örnek bir annesiniz. Hamilelikte ve sonrasında hiç kilo almadan fit görünümünüzü korudunuz. Bunun sırrı nedir? Hamile olan hanımlara ne gibi tüyolar verebilirsiniz?




Benim fit görüntüm aslında genetik. Kilo vermek için çok çaba sarf etmiyorum çünkü normalde hiçbir zaman kilolu olmadım. Hamileyken doğal olarak kilo alıyorsunuz. Ben bol su içip hareket ederek aldığım 25 kiloyu 2 ayda verebildim.




*Özel bir diyet programınız var mı? Sporla aranız nasıl?




Diyet yapmam, sadece sağlıklı ve dengeli beslenmeye gayret ederim. 1 gün ölçüsünü kaçırırsam ertesi gün dikkat ederek denge sağlarım. Bolca yürüyüş yapıyorum. Özellikle doğada yürümeyi seviyorum. Bunun dışında boks, cross-fit gibi çeşitli sporları da düzenli yapmaya çalışıyorum.




*Bu yazın modası ile ilgili neler söylemek istersiniz? Yazın favori renkleri neler?




Bence bu yaz, beyazlar içinde uçuşuyor. Vücuda hareket özgürlüğü veren bol parçalar, mini şortlar, geniş pililer ile kadınlar bu sene daha mutlu. Floral desenlerin de pozitif etkisini görüyoruz.






'Evcil bir insanım'




*Yasemin Özilhan’ın bir günü nasıl geçer?




Günüm genelde mesai ile geçiyor. Marka temsilciliğini yaptığımız firmanın çalışmalarıyla oldukça yoğun olduğum için iş biter bitmez çocuklarımın yanına dönüyorum. Tabii spor yaptığım günlerde program daha da sıkışıyor. Bunun dışında evcil bir insan olduğum için evde olmayı, ailemle vakit geçirmeyi seviyorum.



'Marka tutkunu değilim'




*Size yakıştığına inandığınız ama marka olmayan ürünleri tercih ediyor musunuz?




Bence önemli olan marka değil, tasarım ve işçiliktir. Güzel bir tasarım ve özenli bir dikişi olan herhangi bir marka ürünü rahatlıkla giyerim. Küçük butik tasarımcıları da özellikle bu yüzden seviyorum. Yaratıcılık ve özen daha çok.




*Bakımlı ve değişik saç modelleriyle sık sık karşımıza çıkıyorsunuz Saç modelinizi o gün tercih ettiğiniz kıyafete göre mi belirliyorsunuz?




Vücuttaki tüm ölü hücrelerden kurtulmaya çalışırken nedense saçlara fazla zaman harcıyoruz. Ben onları mümkün olduğu kadar kendi haline bırakıp özgür kalmalarını sağlıyorum. Artık gerçekten güvenilir sertifikaları olan organik ürünlerle derimi kimyasallardan uzak tutmayı tercih ediyorum. Önemli olan saç diplerindeki deriyi korumak. Bu yüzden de yazları kısa saçları, deniz suyunun sağladığı doğal dalgaları ve arada örmeyi tercih ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR