*Kayınpederiniz Osman Boyner TÜSİAD’ın 12 kurucu üyesinden biri, siz de TÜSİAD’da başkanlık yaptınız. Ne diyeceksiniz bu konuda?




TÜSİAD bence Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gelişiminde en etkili olmuş ve olmaya devam edecek sivil toplum kuruluşu. TÜSİAD'da alınan her sorumluluk insana ciddi bir fark yaratma fırsatı sunuyor.




*Hobileri çok olan bir kadınsınız, çok ciddi sosyal bir hayatınız var, yoğun iş hayatınızın yanı sıra seyahat etmeyi ve sosyalleşmeyi seven bir eşiniz var. Enerjinizi hep böyle yüksek ve pozitif nasıl tutuyorsunuz?




Aslında birçok çalışan kadından farkım yok. Kadınlar yeni yeni geleneksel rollerinden çıkmaya başladıkları için aile içindeki görevlerini de aksatmamak zorunda olduklarını hissediyorlar. Oysa bana sorduğunuz soru eşim için de geçerli. İki eşin de çalıştığı ve sosyal sorumluluklar aldığı bizim gibi aileler, paylaşımcı olurlarsa her şey yürüyor. Zaman içinde aile yapısı paylaşımcı düzene oturuyor.






*Spor yapmayı çok sevdiğinizi biliyoruz. Hâlâ sporla iç içe misiniz?




Sporla maalesef istediğim kadar veya muntazam olarak iç içe değilim. Ama en iyi enerji kaynağı spor yapmak. Evde kardiyo yapmaya çalışıyorum, dalmayı severim, kayak çok çok sevdiğim bir spor. Biraz daha genç başlayabilseydim


tırmanmayı isterdim.




*Gelecekle ilgili hayalleriniz neler?




Cunda'da emeklilik ve orada yaşamak en büyük hayalim. Ailem için bol torun, sağlık. Türkiye için demokrasi ve fırsat eşitliği. Dünya için çevre bilinci artan insanlar.






'Kendini ciddiye almayan biriyim'




*Basından sizi tanıyoruz. Ancak siz Ümit’i nasıl tarif edersiniz?




Görevlerini ciddiye alan ama kendini ciddiye almayan, neşeli, duygusal, heyecanlı.




*Ayvalıkta neler yapmayı seviyorsunuz ve neden Ayvalık?




Benim ailem Ayvalıklı. Çocukluğumda yazlarımızı orada geçirirdik. Havası, denizi, yemeği, yaşam biçimi her şeyi benim için bir tutku... Cem’in de Ayvalık’ı benim kadar sevmesi sayesinde 12 yıldır Cunda’da bir evimiz var. Her fırsatta, yaz veya kış orada olmayı seviyoruz. Dostlarımızla paylaştığımız çok güzel günler ve anılar birikiyor. Ayrıca ufak çapta da olsa tarımla uğraşabiliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR