Röportaj ve fotoğraflar : Gürkan Kurt






Başarılı bir iş adamısınız. İş adamı ve siyasetçi Orhan Keçeli'nin oğlusunuz. Biraz kendinizden bize bahseder misiniz?




EK: Bir defa en çok gurur duyduğum şey, Orhan Keçeli'nin oğlu olmak. Bana babamın verdiği en büyük sermaye bu ,onu baştan söyleyeyim. 45 yaşındayım. Gururla taşıdığım bir isim. Sizin aracılığınızla kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben Işık Lise'si mezunuyum. Arkasından İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakütlesi'ni bitirdim. Baba mesleği olan ekmek fabrikası, ve inşaat işleri zaten hazırda bekliyordu. Bir iş arayışımız olmadı, işin içinde bulduk kendimizi otomatikman. Ağırlıklı olarak inşaat tarafına yönelmeyi seçtim. Babamın kurmuş olduğu inşaat şirketinin üstüne 1995 senesinde SEBA İnşaat'ı kurduk.




Şirketinizin faaliyet alanlarından biraz bahseder misiniz?




EK: Ulus'ta SEBA Flora diye bir projemiz var,84 daireli.İstinye'de iki yeni projemiz var.SEBA Vadi ve SEBA Vista. Biri 56 biri 36 daire. Yine İstinye'de yeni bitirdiğimiz SEBA Dream projemiz var. Onun dışında SEBA'nın yaptığı ofis projeleri var, hali hazırda devam eden. Kavacık'ta bir iş merkezi yapıyoruz. Orda ENK ve NYK adlı iki firmamızla beraber. Ana firma SEBA ve altında barındırdığı türevler var. Sektör olarak sorarsanız,araç muayne istasyonlarımız var. Malatya Araç Muayne İstasyonu bizim. SEBA Araç Muayane İstasyonu adıyla iki buçuk yıldır faaliyet gösteriyor. Fethiye Kesereli Çayı'nda küçük bir hidroelektrik santralimiz var. Değişik sektörlerede sıcak bakıyoruz. 15 yıldır sinemacılık yapıyoruz.






Sizin İşletme Mühendisi olmanız,kurumlarınızında geniş iş yelpazesine sahip olmasının nedenlerinden biri. Neler söylemek istersiniz?




EK: İnsanlar bir defa iyi bildiği işi yapacaklar. Benim bir duruşum var. Herkes kendi yaptığı işin paşası olmalı.






Otel yatırımlarınıza genellikle İstanbul'da ağırlık veriyorsunuz. Aile dostlarınız işletmeci Ender & Gülşah Alkoçlar ile ortak bir otel işletmesine başladınız. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyiz?




EK: Ortağımız turizm yatırımlarında Alkoçlar ailesi. Ender & Gülşah Alkoçlar ailesi bizim en yakın aile dostlarımız. Onlarla birlikte yürümeyi düşünüyoruz bu işte . Taksim'deki Keban Otel'ini 15 yıllığına kiraladık.Orada 84 odalı bir otel yapıyoruz,komple yeniliyoruz. Karaköy'de Veli Alemdar Hanı Global Holding'ten satın aldık. Oraya da Haziran'da başlıyacağız büyük ihtimalle 230 odalı 5 yıldızlı bir otel yapacağız. Bu arada yabancı markalarla görüşüyoruz ismiyle alakalı. 4 Levent'te bir otel yatırımımız var. Onun dışında da hala 2 - 3 bölgede arayışımız sürüyor. 1 - 2 tanesi neticelenmek üzere. Özellikle eski İstanbul hedefimizde.






Peki babanız Orhan Keçeli'nin izinden giderek siyasete adım atmayı düşünüyor musunuz ?




EK: Ben kendi adıma siyasetin içinde olmayı hiç düşünmüyorum. Bunun iki sebebi var. Bir tanesi babamı gördük uzun yıllar boyunca,ne gecesi ne gündüzü vardı. İkincisi iki işin birlikte yürümesi mümkün değil, gün yetmiyor bize.




Peki siyaset konusunda değil ama iş konusunda babanızı örnek alıyorsunuz. Düşünceleriniz nelerdir ?




EK: Bize babamız Orhan bey tarafından iki şey düstur edinmemiz söylendi. Bir helal iş, ikincisi ise dürüst iş. Yani Hiçbir kimseye mahçup olmayacağınız şekilde çalışacaksınız ve doğru tartıp doğru satıcaksınız.




Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?




EK: Kendime ayırdığım boş vakit pek olmuyor sadece haftada 4 gün 1 saat spor yapıyorum. Onun dışında kendime boş vakit ayıramıyorum. Haftasonları ailece 2-3 ayda bir tatillerimizin dışında, sinema ve yemek var. Kendime ait çok fazla bir hobim yok, sporla o boşluğu doldurmaya çalışıyorum. İşin stresini sporda atmaya gayret gösteriyorum. İyi sinema seyircisiyim. Hemen hemen her filmi izlerim, kaçırmamaya çalışırım.






Koyu bir Fenerbahçe taraftarısınız.Daha önce ''Aziz Yıldırım'ın koltuğunda gözüm var.'' açıklamanız dikkat çekmişti.Spor kulübü başkanlığı idealiniz için spor yöneticiliği üzerine lisans eğitimi almayı düşünüyorsunuz. Neler söylemek istersiniz?

EK: O koltukta kim oturursa bilsin ki benim o koltukta gözüm var.Allah'tan en büyük dileğim. İnşallah bir gün Fenerbahçe'ye o şekilde hizmet edebilmek.Yönetici veya başkan olarak.




Eşiniz Selen Hanım, inşaat firmalarınızda konsept danışmanı olarak çalışıyor. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyiz?




EK: Daha önce sinemalarda birlikteydik. Sinemalarla ilgileniyordu. Şimdi eşim turizm tarafında çok da hevesli ve azimli. Otellerin konspet danışmanı olarak çalışıyor. Bütün mefruşatından buklet malzemesinden çatalından bıçağına kadar bütün satın alımlarıyla o ilgileniyor.




Kızınız Lara ve oğlunuz Ali'nin gelecekte de Turizm Sektörü'nde çalışmasını istiyor musunuz ?




EK: Onlara gönül olarak turizm veya turizme yatkın bir meslek edinmelerini tavsiye ediyorum. Ben onlardan iyi iş adamı, iyi insan olmalarını rica ediyorum. Babam da hep bunu söylerdi bizlere. Çünkü başarı sadece maddiyatla ölçülü değil. Ben kendi adıma inşaat sektöründe işletme mühendisiyim ve her yaptığım esere keyif ve gıpta ile bakıyorum. Onlarda İnşallah zamanı geldiğinde yaptıkları her işten keyif alaraki,zevk alarak devam ederler. Çünkü bu çok önemli...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR