Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, başarılı iş hayatının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine olan desteğiyle de dikkat çekiyor. Sabancı ailesinin ikinci kuşak üyesi ve aynı zamanda Çetindoğan ailesinin bir ferdi olan Demet Sabancı Çetindoğan, HT KULUP.COM'a samimi açıklamalarda bulundu.




Röportaj: Boğaçhan Kaplan


Fotoğraflar: Kahraman Doğan




Demet Hanım Eğitimle ilgili olan projelerde yer alıyorsunuz bahseder misiniz?




Eğitimle ilgili tüm projelere sıcak bakıyorum, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sosyal projeleri oluyor ve onlarda da çalışıyorum. İşin içinde eğitim varsa, ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum.




Türkiye İş Kadınları Derneği'nde de görevlisiniz sanırım?

Evet aynı zamanda Türkiye İş Kadınları Derneği 2. Başkanıyım. Dernek olarak her yıl bir sosyal proje üretmeye çalışıyoruz.






3 çocuk annesisiniz? Annelik nasıl bir duygu?




Her şeyden önce paylaşımcı bir anneyim .Hakikaten annelik bir iş hayatıyla mukayese edilecek gibi değil. Çocuk yetiştirmek zor. Meşakkatli, gerçekten kolay olmayan bir şey. Teknolojik gelişmeyle beraber dünyanın gitttikçe küçülüyor, çocuklarımın bir dünya vatandaşı olmalarını istiyorum ve daha çok onlarla arkadaş olmaya çalışıyorum




Müzikle aranız nasıl? Bahseder misiniz?




Ben çok küçük yaşlarda piyanoya başlamıştım. 6 yaşında başladım. Lise sona kadar muntazam haftada üç gün özel ders alarak klasik piyano eğitmi aldım. Sanki o yaşlarda piyanist olabilirim gibi bir hisse kapılmıştım. İleride iyi bir piyanist olabilirim diyordum. Fakat üniversite hayatımı yurtdışında yaptım. O ara biraz piyanodan ister istemez koptum. ”






Tutkunu olduğunuz başka neler var?




Çikolata tutkum var, hatta bu tutkumu , bir çikolata fabrikası açma noktasına getirdim. “Son sınıfa geçtiğimde çikolatayı çok seviyordum. Rahmetli babamla (Hacı Sabancı) birlikte çikolata fabrikası açmak istiyorum diye böyle bir fikirle geldim. O da beni uzun uzun dinledi. “ - Bir araştırma yaptın mı? Ne büyüklükte bir fabrika olacak?” gibi fizibilite soruları sordu. Ben de evet yaptım, Londra'da okumuştum üniversiteyi okuyordum. “-Yaptım” dedim, bazı rakamlar söyledim ama babamı tatmin etmedi, reddetmedi de beni, olabilir dedi. Sen üzerinde biraz daha çalış dedi.” Üniversiteyi tamamladıktan sonra, çikolata fabrikası konusunu tekrar gündeme getirdim. Babam önce mevcut grup şirketlerinde çalışmamı söyleyince, bende tekstil sektöründe 20 yıl sürecek çalışma hayatıma başladım.




Bu süreci anlatır mısınız?




Kariyerim boyunca Bossa, Teksa ve Yünsa'da yönetim kurulu üyeliği yaptım,ve o yılların bana çok şey kattığını düşünüyorum.




Kariyerinin 20. yılında kendi işini kurmak üzere harekete geçtim ve , Fashion TV'nin Türkiye'deki yayın haklarını satın aldım Hemen ardından ZTV adında bir eğitim kanalı ve World Travel Channel adında bir interaktif turizm kanalı kurduk.Medyanın yanı sıra, tekstil ve turizm sektöründe faaliyet gösteren holdinglerimizin de başında yer aldım. Hayatının her alanında olduğu gibi iş hayatında da bana en büyük desteği büyük desteği eşim Cengiz Bey verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR