Abdi İbrahim İlaç Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut'un eşi Berrak Barut ve kızı Alpin Hanım ile bu hafta Anneneler Günü'ne özel bir söyleşi gerçekleştirdik. HT Kulüp Yazı İşleri Müdürmüz Reşit Özet'in sorularını yanıtlayan Berrak Barut ve kızı Alpin Şahin çok iyi bir anne- kız ilişkileri olduğunu söylerken bilinmeyenlerini de anlattılar.




Röportaj: Reşit ÖZET


Fotoğraflar: Gürkan KURT






Annelik sizin için ne ifade ediyor? Anne olmak nasıl bir duygu?




Annelik bir ömür boyu sürecek ve hiç sonlanmayacak bir tutku. Hissettirdiği tüm güzelliklerin yanı sıra üzerinize büyük sorumluluklar aldığınız, bu sorumlulukların getirdiği hassasiyetle tüm yaşamınızı baştan sona değiştiren bir duygu annelik. Hayattaki başka hiçbir şeyle ile kıyaslanamayacak koşulsuz sevgiyi tattığınız müthiş bir his. Hayatımın en büyük şansı olarak tanımlayabilirim anneliği.






Kızınız Alpin Hanım ile nasıl bir anne - kız ilişkiniz var?




Kızım Alpin ile anne-kız ilişkimizin yanında, aynı zamanda çokta yakın iki arkadaşız. Kızım büyüdükçe paylaşım alanlarımız ve ortak beğenilerimiz arttı. Birlikte daha çok vakit geçirmeye başladık. Ne mutlu bana ki, kızım aynı zamanda en yakın arkadaşım oldu.





Alpin Hanım annenizin en çok hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




Annem her zaman pozitif bakış açısıyla bana örnek olur. O’nun hayatı algılama tarzına hep hayranlık duymuşumdur. Koşullar ne olursa olsun iyiyi düşünmekten asla vazgeçmez. Her zaman doğallıktan yanadır, bana da hep bunu öğütler. Annem, samimiyetin gücüne inanır; insan ilişkilerinde içten ve samimidir.




Kelimelerle annenizi anlatmanızı istesek?




Annemi birkaç kelimeye sığdırmak çok zor. Ancak O’nu kelimelerle anlatmak istesem herhalde en ön plana çıkacak özelliği kararlılığı olurdu. Annem; kararlı, hayat dolu ve gördüğüm en arkadaş canlısı insandır.




Berrak Hanım anneler gününde aldığınız en özel hediyeyi hatırlıyor musunuz?




Hem Alpin, hem de İbrahim ile geçirdiğim ilk anneler günü benim için en unutulmaz olanlardı. Onlara sahip olmak benim için paha biçilemez birer hediye zaten.



Birlikte en çok neler yapmaktan zevk alıyorsunuz?




Çocuklarımla birlikte seyahat etmekten, beraber spor yapmaktan büyük keyif alırım.


Oğlum İbrahim’le özellikle birlikte kayak yapmak en büyük hobilerimizden biridir. Kızımla birlikte alışverişe gitmek, yeni trendleri beraber takip etmek çok keyiflidir. Ayrıca kızımla sanat kurslarına birlikte devam etmek bizi mutlu ediyor. Çocuklarımla evde birlikte vakit geçirmek, film izlemek en büyük ortak zevklerimizden biridir.






Berrak Hanım kızınızla arkadaş gibisiniz ve davetlerde uyumlu olmanızla ön plana çıkıyorsunuz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?




Bunun için özel bir çaba sarfettiğimizi söyleyemem. Moda konusundaki ortak beğenilerimiz giyim tarzımızın da birbirine yakın olmasını sağlıyor. İkimiz de moda olanı değil, kendimize yakışanı giyinmeye özen gösteriyoruz. Abartıdan kaçarak, doğal olmaya çalışmak ikimizin de çabası.






Şık giyim tarzınızla dikkat çekiyorsunuz. Alışverişlerinizi birlikte mi yapıyorsunuz? Fikir alışverişinde bulunuyor musunuz?




Alışveriş kızım Alpin ile ortak tutkumuz. Birlikte alışveriş yapmaktan büyük keyif alıyoruz. Zaman zaman birbirimizi eleştiriyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle alışveriş esnasında fikirlerini doğrudan söyleyebilecek birinin yanınızda olması büyük avantaj.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR