Röportaj: Reşit ÖZET

Fotoğraflar: Gürkan KURT



Sinan Tüker ve Kaan Kayahan sizi biraz tanıyabilir miyiz?




Sinan Tüker: 1981 doğumluyum, 2005 yılında Amerika'da Northwestern Üniversitesi'nde eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüp Dereli Holding bünyesinde Federal Mogul firmasında Finans departmanında çalışma hayatıma başladım. 2008 yılından itibaren ise aile şirketlerimiziden Çarmıklı İnşaat ve Çartur şirketlerinde çeşitli görevler aldıktan sonra 2012 Mayıs ayında kuzenim Kaan ile Enkolay Bilgi Teknolojileri şirketini kurduk ve Projepedia projemizi geliştirmeye başladık.




Kaan Kayahan: 1985 doğumluyum, 2007 yılında Amerika'da Tufts Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl Amerika'da bir finans kuruluşunda çalıştım. 2009 yılı başında Dyned Europe (Dyned: Dünyanın en yaygın kullanılan en iyi İngilizce Dil Eğitimi Yazılımı) şirketini kurmak görev almak için Amsterdam'a taşındım (Tüm Avrupa ve de Türkiye tamamen bize bağlıdır). Üç buçuk yıl Dyned'de iş geliştirme direktörü ve ortak olarak çalıştıktan sonra 2012 başlarında Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve Enkolay Bilgi Teknolojileri'ni kurduk.




Sinan Bey kuzeniniz Kaan Bey ile birlikte aktif olarak çalışmaya ne zaman başladınız? Şu an sanırım inşaat sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz?




Biz Kaan ile çocukluğumuzdan beri sürekli bir arada büyüdük ve her zaman birlikte çalışmak istiyorduk. İkimiz de eğitimimizi tamamlayıp çeşitli görevlerde çalıştıktan geçtiğimiz yıl projepedia.com’u kurmak için ortak şirketimizi kurduk.



Kaan Bey dedeniz merhum iş adamı Ali Rıza Çarmıklı'nın en çok hangi yönlerini örnek alıyorsunuz?




Kendisini malesef çok küçük yaşlarımda kaybettim ve ancak belirli yaşa ulaştığımda ne kadar öncü, başarılı bir lider ve de hayırsever biri olduğunu öğrendim. Dedem hakkında kendi okuduğum sayfalarca dolusu bilgiden ziyade beni en çok onu tanıyan ve onunla çalışan insanların kendisi hakkında dedikleri etkiledi. Bende şimdiye kadar olan hayatımda hep bunu örnek aldım ve bundan sonrada hep bu yolda ilerlemeyi düşünüyorum.




Sinan Bey, iş hayatındaki hedefleriniz neler? Dayınız Osman Çarmıklı da inşaat sektöründe çalışıyor. Osman Çarmıklı ile fikir alışverişinde bulunuyor musunuz?




İş hayatında öncelikle hedefim ailemin benimle gurur duymasını sağlamak, kendilerinin 50 yılı aşkın bir zamandır göstermiş oldukları başarıları devam ettirebilmek, doğruluk ve dürüstlük prensiplerinden asla vazgeçmeden işlerimde başarılı olmak. Dayım Osman Çarmıklı, bana çocukluğumdan beri her konuda destek ve örnek olmuştur. Sürekli birlikte sohbet eder fikir alışverişinde bulunuruz. Kendisi fikirlerine en çok önem verdiğim insanların başında gelir.






Kaan Bey yeni projenizden bahseder misiniz?

Yayın hayatına Aralık 2012’de başlayan emlak ve proje platformumuz projepedia.com, takipçilerine başta yeni inşa edilen projeler olmak üzere çok sayıda emlak projesi hakkında güncel ve eksiksiz bilgiye kolayca ulaşabilme imkanı sunuyor.

Sizce iyi bir yönetici sizce nasıl olmalı?




Bu konuda bizim gibi yöneticilik hayatına yeni başlamış iki genç iş adamının yorum yapması pek doğru olmayacaktır. Bizler için en önemlisi birlikte yola çıktığımız ekibimizin düzenli ve huzurlu bir çalışma ortamı içerisinde olmalarını sağlamak ve hep beraber hedeflerimize doğru ilerlemektir.



Kuzen olarak birlikte çalışmanın avantajlarını anlatır mısınız?




Bizim küçük yaştan beri hayalini kurduğumuz ortak bir iş yapma hedefinin gerçekleştiğinden öncelikle çok mutluyuz. İki insanın birbirini çok uzun süredir hatta doğdukları andan itibaren tanıyor olması, hangi durumlarda nasıl tepkiler verebileceğini ve de kimin ne tür durumları idare edebileceğini daha net kestirmemizi sağlıyor. Ayrıca zorluklar ile mücadele ederken birbirimize olan destek açısından çok fayda sağlıyor.




İş dünyasında kendinizi ileride nerede görmeyi hayal ediyorsunuz?




Biz iş hayatımıza başlarken tamamen yaratacağımızın ürünün (websitemizin) bulunduğu alanda rakiplerinin eksikliklerinin veya düşünmediklerinin olduğu, kullanıcılara kolaylık ve doğru bilgini sunulduğu bir iş olması hedefledik. İleride bunu başarmış ve tabiiki de tatmin edici bir kazanç elde etmiş bir konumda olmayı hedefliyoruz.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR