Modanın kalbi Paris'te ülkemizi başarıyla temsil ettiniz, bu başarının sırrı nedir?

Sanıyorum tasarım disiplini, özellikle moda tasarımı disiplinini hafife almamızdan kaynaklanan bir algı deformasyonu var. Çünkü moda tasarımı diğer tüm tasarım disiplinleri gibi birendüstri tasarımı, endüstriürünü tasarımı bir tür mimarlık gibi, moda tasarımını bir tür kıyafet mimarlığı olarak adlandırmayı tercih ediyorum. Çünkü bir şeyi sadece hayal etmek değil tekniğini çok iyi bilmek değil, çok iyi üretebilmek değil ve çok iyi satabilmekte değil fakat hepsini bütününü tasarlıya bilmek dolayısıyla uzman olduğunuz alan iyi yaptığınızı düşündüğünüz ve zaten yeteneğinizin olduğunda yıllarca performans göstermeye devam etmeniz ve kendinizi Türkiye içinde ve dışında farklı alanlarda ispat etmeniz, yarışabilecek kapasitede olmaznız lazım. Bu anlamda moda tasarımı oldukça zor bir disiplin ve dünyada yarışabilmek adına çok çalışmak gerekiyor. Bence en önemli konu bu.



Paris'te modaseverler için bir showroom açtınız. Markanızın 15 yıllık geçmişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Markamızın şu an da 15. yılına giriyoruz ve 15 yıl içerisinde aslında son 4-5 yıla kadar daha küçük bir markaydı Arzu Kaprol markası ve özellikle son 4 yıldır Paris Moda Haftası'na katılmasıyla birlikte dünyaya açıldı. Fakat dünyaya açılırken çok önemli bir rekabetin içine bir anda içine girdik. Dolayısıyla Türkiye’de çok bilinen, çok sevilen, çok takdir edilen ve hatta sadece mağzalaşmış tek tasarımcı markası olmasına rağmen dünya kategorisine girdiğinizde birden, markamızı Louis Viutton ile Miu Miu ile aynı günde defile yapar bir takvimde buldum. Dolayısıyla dünya basını size, dünya devlerinin arasında aynı kategoride ve aynı mükemmelikte bekler bir durumda kendimzi hazırlamamız gerekiyordu ve bu tabii ki çok kolay değildi. Ama hem Türkiye'nin sanayi alt yapısı hem bizim şirketimizin alt yapısı buna uyum gösterebildi.



Son olarak sizden, Türk tekstil ve moda sektörünün dünyadaki yeri hakkında bilgi alabilir miyiz?

Türkiye sanayi, tekstil endüstrisi dünyanın en önemli noktalarında şu an da tanıtılabilir, ürünleri satılabilir, alınabilir ve beğenilir durumda. Bu çok önemli bir şey. Sadece benim için değil , ben bunun bir örneğini oluşturuyor olabilirim kendi markam adına ama netice bunların hep Türkiye'de, İstanbul’da üretiliyor. Hepsinin içerisinde 'Maden Turkey' yazıyor, bu Türk endüstrisi açısından çok ama çok önemli. Markanın etiketlerinin üzerinde de ' Türk tasarımcı markasıdır' diyor. Hem Türk tasarımcılarının markalarını, Türk tasarımını, tasarım endistürisini ve Türk tekstil sanayisini çok ama çok parlak bir noktada görüyorum doğal olarak...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR