Öncelikle söyleşimize çalışmalarınızdan ve NE-DO Collection adlı markanızdan başlayalım...



Genel olarak benim tarzım detaylara yoğunlaşıp sade hatları korurken, romantik ve feminen kadını ortaya çıkarmak. Ben tasarımlarımı yaparken, özel dikiş teknikleri uygulayarak vücut hatlarını vurgulayan kol, etek ucu, yaka kenarı gibi detaylarda geometrik çalışmalar, volanlar, biye ve kristallerle çalışıp genç, modern ve feminen kadın imajını koleksiyonuma yansıtıyorum.

Tasarımlarınızı yaparken nelerden etkileniyorsunuz?

Osmanlı motifleri dışında Helenistik devir, beni etkileyen ve hoşuma giden bir dönem. Ama dünya koşullarında yaşanan yenilikler her koleksiyonda çizgimi belirlerken etkili oluyor.




Mesleğinizde kendinizi nerede hayal ediyorsunuz? Gelecekle ilgili hedefleriniz neler?

Her sektör nasıl günler geçtikçe kendi kendini yeniliyorsa, moda da, adı gibi yeni olmalı diye düşünüyorum. NE-DO Collection olarak bizler sadece sunum veya defile zamanı değil, senenin 365 günü çalışıyoruz. Yani yapılacak daha çok iş var. Hedefler hiçbir zaman bitmez.

Modacı olmak hayalinizde olan bir meslek miydi?

Hayalim demeyelim de yapımla, el yeteneğimle alakalı bir durum. Genç yaştan beri kendim bir şeyler yaratıp sunmakla uğraştım. Sanırım Güzel Sanatlar İç Mimari bölümünü bitirmemdeki tek neden bu olmalı. Sanırım insan yaptığı işi, biraz da severek yapmalı. Modacılık benim için işin ötesinde bir çizgi haline geldi.





Sunumlardan söz ettiniz. En son yurt dışında birçok ülkede moda haftası gerçekleşti. Sizin sunumunuz nasıl geçti?

Evet. Paris’te bir sunum gerçekleştirdik. Ekip olarak epey bir hazırlık yaptık. Sorunsuz bir organizasyonla keyifli bir sunum gerçekleştirdik. Beklediğimizin üstünde bir ilgi gördük. Yeni koleksiyonumuzla ilgili çok güzel eleştiriler aldık. Başta kızım Yasemin ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Yeni koleksiyonunuz kaç parçadan oluşuyor?

Paris Moda haftasında gerçekleştirdiğimiz 2014 İlkbahar - Yaz Koleksiyonumuz toplam 35 parçadan oluşuyor. Elbiselerimizde her zaman ki gibi yine romantiklik ön plandaydı. Çok farklı çiçekler kullandık hepsinde değil ama, aralarında transparan elbiselerde var. Genel olarak bakıldığın da koleksiyonumuzda renkler ve süslemelerle masumiyeti ön plana çıkarmaya çalıştık.

2014 yılında moda renkler hangileri olacak?

Pastel tonlar ve turuncu ağırlıkta gidiyor. Pembe, Nil yeşili, uçuk renkler çok var. Romantik renkler, canlı ve yumuşak renkler daha ön planda yer alıyor. Danteller ve transparanlıkla romantik bir görünümden kopmadan seksi bir görünüm sergileyen elbiseler yer alıyor.

Paris Moda Haftası'ndaki bu son çalışmanız bu zamana kadar yaptığınız kaçıncı sunum?

Genel olarak soruyorsanız çok fazla. Ama sadece Paris’te 3. Tanıtım koleksiyonumuz.

Nişantaşı’ndaki mağazanızın dışında başka bir mağazanız var mı?

Geçtiğimiz kasım ayında yeni bir mağaza açtık. Teşvikiye Bostan Sokak’ta. O mağaza epey yükümüzü dengeledi. Daha çok müşteriye ulaşma imkanı sağladı. Nişantaşı’ndaki mağazamız da yine aynı yeniliklerle kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Türkiye olduğu kadar yurt dışında da giyindirdiğiniz ünlü isim var mı?

Yurt dışında Jennifer Lopez, Emma Willes gibi ünlüleri giydirdim. Hatta Bruce Willis'in eşi Emma Willis'e de 8 koleksiyonluk özel bir tasarım yaptık. Jennifer Lopez'e hazırladığımız elbiseyi hediye ettik çok beğendi, sonra 2-3 tane maliyetine verdik. Çünkü ona elbise giydirmek için Channel 500 bin Euro veriyor. Valentino büyük kontrat yapıyor, hatta kontratında başka hiç kimsenin koleksiyonunu giymeyeceksin diyor. Büyük starlara siz satmaktan ziyade, onun giymiş olması bile bizim için tanıtım oluyor. Bu arada Amerika’da da 41 noktaya ürün veriyoruz.

İşten arta kalan zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şu sıralar aslını soracak olursanız hiç arta kalan zamanım yok diyebilirim. Düğün sezonu yeni bitti. Yurt içi yurt dışı sunumlarımız başladı. Yeni koleksiyon hazırlıkları, yeni aldığımız siparişler. Bayağı yoğun bir sezon geçirdik ekip olarak. Bunların dışında boş zamanı genelde ailemle geçirmeye çalışıyorum. Kitap okuyorum. Kendimi formda hissedebilmek için sık sık spor yapıyorum. Golf te bunlardan bir tanesi. Golf oynamayı çok seviyorum.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR