'Eşimi ilk gördüğümde evleneceğim kadın bu dedim'

Roman Mağazaları Başkan Yardımcısı ve ortağı Süleyman Toplusoy, eşi İpek Toplusoy ile son derece huzurlu bir hayat sürüyor. Eşi İpek Hanım'ı ilk gördüğünde aşık olan ve onunla evleneceğini hisseden Süleyman Toplusoy'un başka bir aşkı daha var kızı Zeynep. Bir yaşındaki kızları Zeynep'in gülüşü için dünyaları vereceklerini söyleyen İpek-Süleyman Toplusoy çiftinin Çekmeköy'deki mutlu yuvalarına misafir olduk.

Röportaj: Aybala ÇALIŞKAN

Fotoğraflar: Onur AYDIN




Süleyman Bey, mesleki kariyeriniz nasıl başladı? Roman Mağazaları'nın kuruluşundan bu yana gelinen süreci ve şirketteki görevinizden bahseder misiniz?




Süleyman Toplusoy: 1982 yılında ailemin açmış olduğu 80 metrekarelik Nişantaşı Rumeli Caddesi'nde bir butik ile tekstil işine başlamış oldum. Bir yıl sonra imalat yaparak toptan satışa başladık sonraki yıllar aile olarak parakende mağaza açtık. İmalatın sorumluluğu ve finans şirketinin bütün işleyişi ile alakalı süreçlerde sorumluluklarım var.






Aile şirketinde çalışmanın avantajları ve dezavantajları nedir?




S.T: Avantajları, aile fertlerinin uyumlu olması ve aynı dilden konuşmak aile fertlerinin aynı yöne bakması. Sorumluluk bilincinde olmaları şirkete sahip çıkmaları şeklinde söyleyebilirim. Dezavantajları ise şirketin aile fertlerine bağımlı olması karar aşamasında zorluklara yol açabiliyor




Tekstil dışında gelecekte başka sektörlere yönelmeyi düşünüyor musunuz ya da halı hazırda faaliyet gösterdiğiniz başka sektörler var mı?




S.T: Gayrimenkul ve borsa yatırımcısı olarak faaliyet gösteriyoruz.




İş ahlakı olarak nasıl bir felsefe benimsediniz?




S.T: Dürüst olmak verilen sözleri yerine getirmek kuralci olmak




Bir iş gününüz nasıl geçiyor?




S.T: İşim ile evimin yakın çok yakın olmasının avantajını kullanarak en geç 8.30 iş yerinde oluyorum. Sabah gazeteleri okurum Türkiye gündemine ve ekonomi sayfalarına göz gezdiririm bir önceki günün işlerininkontrolü ve satışlarının incelenmesi daha sonra toplantılarla geçiyor.






İpek Hanım siz ne üzerine eğitim aldınız? Kızınız Zeynep büyüdükten sonra kendi mesleğinizi sürdürmeyi düşünüyor musunuz?




İpek Toplusoy: İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra İtalya'da görsel vitrin tasarımı üzerine eğitim aldım kısa süreli bir iş hayatım oldu ileride hobi olarak belki mesleğimi devam ettirebilirim.






Sizin bir gününüz nasıl geçiyor?




İpek Toplusoy: Güne sabah eşimi ise uğurlayarak başlıyorum daha sonra kızım ile kahvaltı yapıyorum onunla oyunlar oynuyorum. Özel işlerim için dışarıda olmam durumlarda da eşim akşam eve gelmeden evde olmaya önem veririm.




Alışveriş konusuna gelecek olursak alışverişe cok zaman harcıyor musunuz? Modayı yakından takip ediyor musunuz?




İpek Toplusoy: Alışveriş için özel günlerim yok vitrinlere bakarken beğendiğimi alıyorum trendleri ve modayı yakından takip edip kendi zevkimle birleştirir kendi modamı yaratıyorum.




Sosyal sorumluluk projelerine dahil oluyormusunuz? Üyesi bulunduğunuz bir dernek var mı?




İpek Toplusoy: Aile olarak da ferdi olarak da projelere destek verip dahil oluyorum. Kurucu üyesi olduğum Başarım Sensin Derneği'nde de aktif olarak çalışmaktayım.




Süleyman bey eşinizin İpek Hanım'ın en beğendiğiniz ve sizi en çok etkileyen yönleri neler?




S.T: Temiz kalpli olması pozitif iyi niyetli oluşu güleryüzlü olması kalbinin güzelliği yüzüne yansımış. Allah yüzüme güldü cok şanslıyım.




Mutlu evliliğin bir sırrı var mıdır?




İpek Toplusoy: Karşılıklı hoşgörü, saygı ve sevgi arkadaş olabilmek.




Eşiniz İpek hanım ile tanışma hikayenizi öğrenebilir miyiz?

S.T: İtalyan Konsolosluğu'nun davetinde tanıştık. Arkadaşımın ısrarı ile katıldım ama iyiki de katılmışım hayatımın en doğru kararı oldu. Tam merdivenlerden çıkıyordum ki önümde oranj renkli elbiseli bir bayanın yüzünü çok merak ettim ve görünce de tam evleneceğim kız diye kafamda ünlem oluştu. 3 hanımlardı arkadaşımı yanlarına yolladım, bara bir şeyler alır gibi yapması için ve yanındaki bayanın annesi olduğunu öğrendim; utandım ama cesaretimi toplayıp yanına gidip ''Kızınız ile tanışmak istiyorum kendisini çok beğendim'' dedim telefonunu aldım sonrası malum o günden sonra başladı.




Evliliğe karar verme aşamasında sizden dinleyelim... İpek Hanım evlenme teklifi nasıl geldi?




İpek Toplusoy: Göcek'te bir aksam yıldızların altında ışıl ışıl bir gecede evlenme teklifi aldım. Arka fonda romantik bir müzik çalıyordu. Beni her zaman mutlu edeceğine inanarak ''Benimle evlenir misin?'' diye sordu Benim için Göcek'in yeri ayrıdır o yüzden.





Süleyman Bey genelde evde son sözü erkekler söylermiş... Son sözü de ''Tamam karıcığım'' olurmuş sizde bu durum nasıl işliyor?

Süleyman Toplusoy: Bir konu hakkında tabiİ ki eşim ile konuşurum beni ikna ettigi sürece eşimin sözü geçerlidir fikirlerini alırım eşimin ama en son benim dediğim olur.




Kızınız Zeynep doğduktan sonra hayata bakış acınız nasıl değişti? Anne ve baba olmak nasıl bir duygu?




İpek-Süleyman Toplusoy: Sorumluluklarımız ve hassasiyetlerimiz arttı anne baba olmak tarifsiz kutsal bir duygu onun bir gülücüğü için her türlü her şeyi yaparız.




Eviniz kimin zevkine göre dekore edildi? Profesyonel yardım aldınız mı?




İpek Toplusoy: İkimizin ortak zevki aslında... Ben beğenip eşime sundum o da onayladı çünkü eşimin de yaşam alanı evi ve önünde zevki olsun istedim profesyonel yardım almadık.




Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz? Yurt dışı veya yur tiçi seyahatlerinizde aklınızda kalan ilginç bir anınız var mı?




İpek Toplusoy: Seyahat ederiz yürüyüş yaparız sinemaya gideriz. Brezilya seyahatimizi hiç unutmuyorum... Copacabana Ipenema sahillerinde güneşlenip yüzerken İstanbul'da kar yağıyordu bu bizi çok etkilemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR