Röportaj: Reşit Özet


Fotoğraflar: Gürkan Kurt






- Çocukluğunuzdan bu yana mücevherin içinde olduğunuzu biliyoruz. Mücevher kelimesi size neleri çağrıştırıyor? Hayatınızdaki yeri nedir?




Benim için mücevher bir kelimenin sonundaki nokta gibi bir kadının şıklığının tamamlayıcısıdır. Hem işim olduğu için hem de kullanmayı çok sevdiğim için hayatımın en önemli parçalarından biri.




- Tasarımlarınızı yaratırken nelerden ilham alıyorsunuz?




Bir çok seyden ilham alıyorum ama en önemli ilham kaynağım kızlarım. Emine’min seramik çalışmaları Elif’imin video art'ı, Ayşe ‚min kıyafetleri her zaman tasarım aşamasında bana ışık tutar.




- Çocukluğunuzdaki Kapalıçarşı ile şimdiki arasında ne gibi farklar var?




İnsanlar dışında değişen fazla bir şey yok.Yine aynı ışıltılı dünya içerisinde koşturan insan seli.




Kızlarınız Ayşe, Emine ya da Elif'ten tasarımlarınızla ilgili yardım alıyor musunuz?




Ne yazık ki her biri kendi işi ve sanatıyla ilgileniyor. Hep kızlarımın bir şekilde benim işimin bir tarafından tutumasını istemişimdir. Zorlu Center’daki açılışımda Emine’nin seramikleri, Elif’in mağaza için hazırladığı video Art'ı, benim yaprak koleksyonuma Ayşe'nin DJ liği de eklenince yıllardır hayalini kurduğum bu arzumu gerçekleştirebildim.




- 'B Point' markasının kuruluşundan bu yana geldiği aşamayı anlatırmısınız? Markanızı hedeflediğiniz yerdemi görüyorsunuz? Şuan kaç mağazanız mevcut?




Bildiğiniz gibi B Point’in ilk adımını Paper Moon’da 11 yıl evvel yaptığım bir sergi ile atmıştım.İlk show- room’umu Fındıklı'da, ikinciyi ise Nişantaşı’nda açtıktan sonra ilk mağazamı 3 sene evvel Akmerkez‘de açtım. Geçen Ekim ayında da Zorlu Center’a geçtik. Tasarımlarım sınırlı sayıda üretildiği için daha fazla mağaza açmayı hiç düşünmedim. Ayrıca Beymen’lerde Corner’larımız da var.




- Tasarımlarınızda hangi taşları kullanmayı seviyorsunuz? Sizce bir kadına hangi taş daha çok yakışır?




Tasarımlarımda pırlanta , yakut ,safir zümrüt tanzanit gibi taşların yanı sıra opal,mercan,inci gibi taşları kullanıyorum.Pırlantanın her kadına yakıştığını düşünüyorum.. Ama önemli olan taşıyabilmektir. Bazen bakıyorsunuz taş öne çıkıyor kadın yok oluyor.






- Kişiye özel tasarımlar da yapıyor musunuz?




Tabii ki! Müşterilerimiz kendi taşlarını getirip benim tasarlamamı istiyorlar.Kişinin yaşını,tarzını,yaşam şeklini göz önünde bulundurarak bu özel tasarımları yapmaktan çok keyif alıyorum. İnsanların hayallerindeki figürleri, dünyadaki en güzel ve değerli taşlarla birleştirmek. Bir nevi taşlara ruh üflemek..




Tasarımlarınızı kimin üzerinde görmek sizi gururlandırır?




Bunun için şu anda aklımda özel bir kişi yok ama tasarımlarımı stil sahibi, kendine güvenen kadınların üzerinde görmek beni gururlandırır.




- Bilgün Dereli nasıl bir annedir?




Bu soruyu cevaplamak gerçekten çok zor. Tüm anneler gibi iyi bir anne olmak istiyorum. Onlar ile sevinmek, onlar ile gülmek, heyecanlarını paylaşmak; yüzleri asıldığında onlara kahkaha attırabilmek, endişe hissettiklerinde onları rahatlatabilmek. Onları güvende hissettiren, onları onlardan iyi tanıyan ve söylemelerine, istemelerine gerek bırakmadan onları anlayan bir anne olmak.Kızlarımla ilişkimi tanımlayacak bir kelime bulmam gerekse tek bir cevabım var, sevgi. Onları koşulsuz seviyorum ve bunu gösterebilmek istiyorum. Her an, her saniye, onlar için hissettiğim sevgi. Sevginin gücü tartışmak mümkün değil ve kızlarım bunu çok çok iyi biliyor.




- Kızlarınızla nasıl vakit geçiriyorsunuz?




Birlikte seyahat etmek, sinema, tiyatro, sergiler... Güzel bir yemek paylaşmaktan keyif aldığımız şeyler.




- Biraz da giyim stilinizden bahsedelim... Kendi giyim stilinizi anlatır mısınız?




Genelde ruh halime göre kendimi iyi hissettitecek rahat kıyafetler giymeyi tercih ederim. Gündüz Kapalıçarşı ve Zorlu Center'da arasında mekik dokuduğum için spor giyisileri tercih ederim. Kıyafetlerimi kendi tasarla dığım küpe , kolye ve yüzüklerle taçlandırırım.






Bir gününüz nasıl geçiyor?




- Haftada 3-4 sabah spor yapıyorum. Gün içersinde kapalıçarşı’da Atölye’ye gidip Zorlu’ya mağazaya geliyorum. Haftada bir kaç akşam çocuklarımın sevdikleri yemekkleri yapıp birlikte sohbet edip yemek yeriz.




Özel günlerde ailece bir araya gelir misiniz?

- Tabii ki kutlamaları genelde beraber yaparız.




Kızlarınızla ilgili sizi en çok ne gururlandırır?




- Onların yaptıkları, ürettikleri her şeyden gurur duyarım.




2014 yılı yeni koleksiyonunuzun ana teması ne olacak?




- Yaprak koleksiyonumu sergilemeye devam ediyorum.2014 yaz koleksiyonum süpriz.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR