Röportaj ve Fotoğraflar: MAG Dergi




- Şirin Yalçın kimdir, kendinizi tanıtır mısınız?




İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir süre menkul kıymetler şirketinde staj yaptım. Ancak, doğruyu söylemek gerekirse finans sektöründe çalışmak beni çok da mutlu etmedi. Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri yüksek lisansına başladım ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım. Çağdaş Eğitim Vakfı'na (ÇEV) bağlı Hasdal İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmenliği, Saadet İlköğretim Okulu'nda özel eğitilebilir çocuklara etüd ablalığı çalışmaları yaptım. 2004 yılında ise ablam Elif Dürüst ve birkaç psikolog arkadaşımızla birlikte Aralık Derneği'ni kurduk. Aralık Derneği'nde, gerek seminer organizasyonlarında gerekse sosyal sorumluluk projelerinde severek çalışıyorum. Şimdi de "Sırmaison" oluşumunda çalışmak ve markayı büyütme hedefindeyiz.






- İşinizde ve özel yaşamınızda vazgeçemediğiniz prensipleriniz nelerdir?




Yaşam felsefem paylaşmak diyebilirim. Zevki, estetiği, maneviyatı kısacası sahip olduğumu düşündüğüm her şeyi paylaşmak... Aralık Derneği'ndeki tüm çalışmalarım bana paylaşma zevkini doyasıya yaşattı.




- Yeni mağazanız Sırmaison hayırlı olsun. Bu işe atılmaya nasıl karar verdiniz sizden dinleyebilir miyiz?




Sırma 1995 yılında Nişantaşı'nda faaliyete geçti. Müşterilerimize ilk etapta, Fransız gümüş markası Ercuis, Raynaud-Limoges, J.L. Coquet Porselen, İtalyan Griffe ve Colle Kristal ile hitap etmeye başladık. Son dönemde ise mağazaya yeni markalar ve yepyeni bir görüntü kazandırmak için harekete geçtik. Özellikle yeni evlenen çiftlere, evlilik listelerini hazırlarken tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacak, geniş ve kaliteli bir ürün yelpazesi sunuyoruz.




EŞİMLE SANAT ESERLERİNE MERAKLIYIZ




- Yaptığınız işe bakacak olursak dekorasyona meraklısınız. Evinizi dekore ederken profesyonel yardım aldınız mı yoksa kendi zevkinizi mi ön planda tuttunuz?




Evimizde belli bir tarzın disiplininde olmayı tercih etmedik. Neşet de ben de dekoratif objelere ve sanat eserlerine meraklıyız. Sürekli aldığımız ve seçtiğimiz parçaları ilave edebileceğimiz eklektik bir tarzı tercih ediyoruz. Bu da bize dinamik bir dekorasyona sahip olmayı sağlıyor. Evimizde 17. yüzyıla ait Floransa resimlerini, Osmanlı dönemi tablolarını ve çağdaş sanat eserlerini bulabilirsiniz.




- Eşiniz Neşet Yalçın ile nasıl tanıştınız?




Neşet ile ben ilkokul yıllarından beri tanışıyoruz.




- Sizce mutlu evliliğin sırrı nedir?




Karşılıklı saygı, sevgi ve güven...




- Başarılı ve genç bir anne olmak zor mu? Çocuklarınıza vakit ayırabiliyor musunuz?




Çocukların bebeklik döneminde tüm günümü onlarla geçirmiş olduğum için çok mutluyum. Yaşları büyüdükçe, zamanımı sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ve kendi gelişimim üzerine çalışarak değerlendirdim. Aralık Derneği'nin kurulması ve dokuz yıldır orada çalışmam hem kendimi daha iyi tanımama hem de çalışma hayatıyla ilgili de tecrübe kazanmama yardımcı oldu. Kendimi daha iyi tanımak, iyi planlar yapmamı sağladı. Ve zannederim Sırmaison da bu dönemim bir neticesi... Planlı düşünmek, programlı yaşamak benim için önemli. Her zaman önceliklerimi bilerek adım atıyorum. Anne olmak bir kadının yaşam anlayışını tümüyle değiştiriyor. İnsanlara sevgi ile yaklaşmayı, sabırlı olmayı bundan daha iyi öğretecek bir okul olamaz... Ben de önce çocuklarım ve ailem daha sonra işim ve uğraşlarım diyorum. Derneğin de mağazamızın da Nişantaşı'nda olması gün içinde işimi kolaylaştırır diye düşünüyorum. Derneğin belirli seminer organizasyonları ve sosyal sorumluluk proje çalışmaları döneminde artık ortaklarımdan izin isteyeceğim.






- Kurucuları arasında olduğunuz Aralık Derneği'ne bu yoğunlukta zaman ayırabiliyor musunuz? Dernekte yeni projeleriniz var mı?




Derneğimizi; eğitim ve öğrenmenin okullar ve öğretim hayatıyla sınırlı olmadığını, bunun hayat boyu devam bir süreç olduğunu vurgulamak ve insanlara gündelik hayatlarında 'aralık' açmak amacıyla değişik kurs ve seminerlerle öğrenme ve düşünme ortamları sağlamak üzere kurduk. Dolayısıyla sanat tarihi, müzik, felsefe, edebiyat gibi birçok konuda seminerler düzenlemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile birçok çocuğu genci ve kadının eğitim ve öğrenimine katkı sağlamaya çalıştık. Şimdi de yine ihtiyacı olan bölgelerimizde küçük çocuklarımız için anaokulları açmak hedeflerimiz.




- Alışveriş her kadın için vazgeçilmezdir. Moda ve alışveriş sizin için ne ifade ediyor?




Moda, insanın kendi içinde bulunduğu ruh halini dışarıya yansıtması bence... Moda, herkesin küçük günlük sanatı da diyebiliriz. Tabii işin endüstri kısmı da insanlardaki bu ihtiyacı kullanıyor ve sektör kendini yenilemek için moda konseptleri ortaya koyuyor.




- Gelecek için planlarınız nelerdir?




Beklentiler birçok yönde olabilir. Kişinin kendisi, başkası, işi, ülkesiyle ilgili beklentileri vardır. Ben de kendi adıma insanların doğallaştığı, anlayışın, birlik ve beraberlik duygusunun hâkim olduğu ortamlarda ailem ve sevdiklerimle huzur ve sağlıkla yaşamak istiyorum. Ayrıca yeni kurduğumuz Sırmaison markasının başarıyla devam etmesi ve büyümesi... Aralık Derneği'nde projelere en doğru şekilde yer vermek.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR