- Yüksek bir tempoyla çalışan başarılı bir iş kadınısınız. Bu tempoya nasıl yetişiyorsunuz?




İşlerimizi eşim Cengiz Bey ile birlikte paylaşıyoruz. Perakende ve otel işlerimizle eşim ilgileniyor. Ama böyle özel günlerde, modaya yönelik davetlerde genellikle ben bulunuyorum. Ben tematik televizyon kanalları, eğitim ile ilgili projelerimiz ve sağlık kuruluşumuzla ilgileniyorum. Mümkün olduğunca günümü iyi değerlendirmeye çalışıyorum.




- Güne nasıl başlıyorsunuz?




Güne erken başlıyorum. Sabah 6.30 gibi kalkıyorum. Genelde 7.30 gibi de evden çıkıyorum. Sosyal sorumluluk projelerine çok zaman ayırıyorum. Bunları mümkün olduğunca öğle yemek aralarında ve hafta sonu değerlendirmeye çalışıyorum. Hakikaten yoğun bir iş temposu oluyor, ama bir o kadar da keyifli.




- Modayı yakından takip ettiğinizi biliyoruz. Gardırobunuzda öne çıkan parçalar var mı?




Ben iş hayatında genellikle tayyör, elbise ve ceket, hafta sonları ise daha spor giyinmeyi tercih ediyorum. Modayı takip ediyorum, modanın renklerinden, o sezonun aksesuarlarından mutlaka faydalanıyorum, ama çok da bağlı kaldığımı söyleyemem.






GARDIROBUMDA BU YIL AĞIRLIKLI OLARAK YEŞİL RENK VAR




- Kış gardırobunuzu oluşturdunuz mu?




Evet, kış için alışverişimin büyük bir bölümünü yaptım diyebilirim. Bu sezon, kışın o bildiğimiz koyu renklerin dışında canlı, çok güzel, keyifli renkler var, o nedenle güzel bir kış olacak diye düşünüyorum. Benim gardırobumda bu yıl ağırlıklı olarak yeşil renk var. Sanırım keyifle de giyeceğim.




- Stil danışmanınız var mı?




Hayır bir stil danışmanım yok. Kıyafetlerimin tamamını kendim seçerim.




- Favori modacılarınız kimler?




Favori modacılarım Alexander McQueen, Barbara Bui, Lanvin, Tom Ford ve Erdem Moralıoğlu.




- Yurt dışındaki moda haftalarını takip ediyor musunuz?




Moda haftalarına ben şahsen çok gidemiyorum. Ancak Demsa yöneticileri ve satın alma grubumuz mutlaka takip ediyor. Çok da faydalı oluyor, çünkü yeni markaların prezantasyonlarını görme fırsatı buluyorlar. Bu nedenle firma olarak defileleri yakından takip ediyoruz.




- Demsa Grup olarak bünyenize yeni markalar katmayı planlıyor musunuz?




Sürekli yeni markalar katıyoruz. Giyimde olduğu gibi kozmetikte de yeni markalarla anlaşıyoruz.


Ayakkabı, çanta, kadın, erkek ve çocuk giyiminden ev eşyalarına kadar geniş bir ürün yelpazesinde yeni markaları müşterilerimizin beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Moda böyle bir şey, yenilikleri takip etmek gerekiyor.






- Demsa ortaklığıyla İstanbul'da Galeries Lafeyette'i açmaya hazırlanıyorsunuz. Bu projede son durum nedir?




Galeries Lafayette Anadolu Yakası'nda Emaar Grubu'nun içindeki alışveriş merkezinde açılacak. Ancak alışveriş merkezinin açılış tarihi 2015'ten 2017'ye kalınca, Galeries Lafeyette projemiz de o dönemde hayata geçecek.




- Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak yer alıyorsunuz. Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin Yürütme Kurulu Başkanlığını yapıyorsunuz. Dernek'te yaptığınız son çalışmalardan bahseder misiniz?




Harvey Nichols'ın sosyal sorumluluk projesi adı altında Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin yaratıcı çocuklara eğitim bursu için bir imkan yarattık. İrem Yıldırım isimli genç bir modacımız tişörtler tasarladı. Bu güzel projeden elde edilecek gelir ile, yaratıcı olup da eğitim imkanı kısıtlı olan gençlerimize el vermek istiyoruz. Bence sosyal sorumluluk projesi yapan tüm STK'ların eğitime destek projeleri gerçekleştirmesi gerekiyor.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR