X

Hastanede yatan hayranını ziyarete gitmekten, fan kulüpleri buluşması yapmaktan filan çok ötede bir durum Haluk Levent'inki... Sen tut, bir seveninin sosyal medya üzerinden yaptığı rica ile onun mezuniyet balosuna katıl, hatta ona kavalye ol. Bu hareketiyle gönüllere taht kuran ve samimiyette zirve yapan Haluk Levent çıtayı öyle bir yükseltti ki şu saatten sonra onu geçebilmek isteyen bir başka ismin takipçisinin kız isteme törenine filan katılması gerekiyor.

 

 

 

Yıldızlı değil düpedüz yıldız oldu şefler

 

 

 

Ne popçu ne topçu, şu dönemin starı şefler. Onların gördüğü ilgiyi, sevgiyi ama en önemlisi saygıyı, benim diyen oyuncu görmüyor. Big Chef'lerin iftar mönüsünü geleneksel Türk mutfağından oluşturan iki şef, Murat Arslan ve Ömür Akkor ile geçen hafta Nişantaşı şubesinde iftar yaptık. Ömür Akkor iftarın hemen akabinde cep telefonuna gelen mesajla acilen Bursa'ya dönmesi gerektiğini söyledi. Bursa'da babaannesi Zennup Hanım'ın adıyla açtığı restoranı Zennup 1844 tıklım tıklımmış ve müşteriler illa ki Ömür Şef'i görmek, gecenin finalinde de kendisiyle fotoğraf çektirmek istiyorlarmış. O akşam masadakiler de Ömür ve Murat'la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Şefler halk arasında öyle popüler ki...

 

 

 

Not: Yalnız, Nusret'in şöhreti ile karıştırmayalım Ömür Şef'in şöhretini. Birininki bilek hareketi, diğerininki tamamen bileğinin hakkı.

 

 

 

Aşk yolunda kendini bulmak

 

 

 

Bir romanın kahramanını tanıyorsanız eğer, hikâyeyi de başka bir gözle okuyorsunuz. Ekonomi alanında uzun yıllar muhabirlik ve yazarlık yapan Demet Cengiz, bir aşk romanı yazdı. Üstelik de kendi aşkını anlattı. Demet'i yakından tanıdığım, ne kadar eğlenceli bir kadın olduğunu bildiğim için mutlaka aşkla ve kendisiyle dalga geçmiştir diye düşünerek aldım ‘Aşk Seni Bulur'u. Kitap her ne kadar eğlenceli bir aşk kitabı gibi görünse ve Demet, "Bu kitap tılsımlı. Okuyanlar aşkı buluyor" dese de aslında bir kadının kendini tanıma, hayatı anlama ve değişme hikâyesi olmuş. Özellikle de Hindistan'a, Peru'ya yapılan kişisel gelişim yolculukları, meditasyonlar, nefes olumlamaları bölümleri konuyla ilgilenenlere rehber olacak cinsten.

 

 

 

Kötülüğün Döngüsü

 

 

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Benjamin Britten'ın eseri ‘Kötülüğün Döngüsü'nü (The Turn of the Screw) yeniden sahnelemeye başladı. 2013'te Macaristan'da 4 ödül birden alan ve müzikal anlamda sanatçıları hayli zorlayan opera, bu akşam yeni oyuncularıyla bir kez daha Kadıköy Süreyya Operası'nda sahnelenecek. Bir mürebbiyenin evdeki çocukları hayaletlerden koruma çabasının trajediye dönüşmesini anlatan oyun, iki perde ve İngilizce. Can Okan'ın yönettiği orkestra harikalar yaratıyor. Miles karakterini canlandıran ve ilk kez tiyatro sahnesine çıkan konservatuvar öğrencisi Ali Ayaz'a (14) dikkat. Büyük bir yetenek doğuyor.