50 yaşındaki Jodie Foster‘ın 70. Altın Küre ödül töreninde eşcinsel olduğunu açıklayıp rahatlayışını görünce bizim eşcinsel starlara laf atılmaması gerektiğini fark ettim. Foster, Amerika gibi özgürlükler diyarı olarak geçinen bir ülkede bu açıklamayı yapmak için bu kadar bekliyorsa burada olacak iş değil. Konunun o kısmını tartışmayız belki ama bizim eşcinsel starlar en azından paravan ilişkiler yaşayıp öyle değilmiş gibi davranmasalar, kızlarla basılma mizansenleri düzenlemeseler, saçma haberler yaptırmasalar. Hatta nerdeyse ufak bir dokunuşla kadın haline dönebilecekken “Evlenecek kız bulamıyorum” gibi demeçler vermeseler! Onların bu korkaklığı yüzünden her yıl binlerce eşcinsel gencin başı aileleriyle derde giriyor. Direkt


olarak bir etkisi olmasa bile halkın gözündeki algının değişmesi adına önemli noktalar bunlar!




SERT AMA EĞLENCELİ




Pazartesi akşamı W Otel’in teraslı parti odası olaya gerçekten hakkını veren bir event’e tanıklık etti; Bedük’ün yeni albüm tanıtım gecesi. Daha asansörden inip odanın kapısının önündeki merdivenlere geldiğimizde kapıdan sızan müzik sesinin ve ışık oyunlarının bizi başka bir âleme çağırdığını fark edip gezegenine çekilen uydu misali kapıyı araladık. Bedük sahneden indikten hemen sonra içeriye girdiğimden içeride az önce çok şiddetli bir eğlence yaşandığı belliydi açıkçası. Derdime yanana kadar ortamın tadını çıkarayım bari dedim çünkü DJ Tarkan setinin başına geçmiş yıkıyordu ortalığı. İçerisi o kadar kalabalıktı ki terastan bir iki kurbanı aşağı sallandırsak fena olmayacaktı ama yapmadık tabii. İçerideki davetliler de içki,


güzel müzik ve süper ortam sayesinde bir kaynaştı bir kaynaştı. Odanın ortasında duran yuvarlak yatağın içinde ayaküstü sevişen çiftlerin “Özgüvenine sağlık” dedikten sonra gece 02.00 sularında partiden ayrıldım ama içerideki eğlencenin en az sabaha kadar yolu vardı. Olması gereken sertlikte bir partiydi, tebrikler.




FiLM GiBi KLiP




Bu klişe başlığı Erdem Yener’in yeni klibi “Rüyalar Kızı” için söyleyen çok olacaktır, klibi daha yılbaşı gecesi izlediğim için önce ben yazsam fark etmez sanırım. Erdem, uzun süredir üzerinde çalıştığı şarkısını önceki akşam Roxy’de meraklılarına sundu. Çok fazla rock dinlememe rağmen beni etkisine alan şarkının klibi konusunda söylenecek çok şey var. Ama bu konuyla ilgili vaktinizi almak istemediğim için bir yerlerden bulup izlemeniz, kendi gözlerinizle olaya şahit olmanız şart. Klipte oynayan Mustafa Alabora’nın muhteşem oyunculuğu kadar gecede sahneye çağrıldığında kısa bir cümle kurup Erdem’in rolünü çalmaması fena halde takdir topladı. Erdem Yener’in single çalışması piyasada, albümü ise yoldaymış.




ONLINE HAYAT




Uzun süre dergilerde çalışmış biri olarak her savunucunun söyleyeceği “Ben dergiyi elime almalıyım, sayfalarını çevirmeliyim, kâğıdı koklamalıyım” geyiğinin artık yeterince çağdışı bir söylem olduğunu sonunda kabul edip ilk kez bu ay tüm dergilerimi tablet bilgisayara indirdim. Pes ettim artık da diyebiliriz, çünkü okuduğum yabancı dergilere ulaşmak için gereksiz yere 3 kat para ödemekten bıktım artık. Dergilerin tablet versiyonlarına ederi kadar para ödemenin güzelliğinden mi bahsetsem, sayfalarda konusu geçen bilgilere tek bir dokunuşla ulaşmaktan mı? Tanıtılan yeni bir şarkıcının klibini hemen aynı sayfadan izliyor, fitness dergilerinde ise gösterilen hareketlerin kısa filmlerini izliyorsunuz. Bir an önce Türk dergiciliğinin hepsinin de tablete taşınması şart. Gidişata dur demek mümkün değil artık. Aynı zamanda sırf gazete/dergi için kesilen ağaçları da kontrol altına almak lazım. Madem bu işin daha modern bir yolu var herkesin yönü orası olmalı.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR