X

Koskoca yaz bitti... Sıcak yaz günleri, Ege ve Akdeniz'in ıssız koyları, yaz davetleri derken üç aylık yaz sezonu hemen bitiverdi...

İstanbul cemiyet hayatının ünlü isimleri de yaza veda etmenin hüznünü yaşıyor. Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla yaz aylarını noktaladıklarını fotoğraflara yansıtan ünlüler, sonbahara hızlı bir giriş yaptı.

Sonbahar demek İstanbul için sosyal yaşamın hareketlenmesi demek... Kültür ve sanatın başkenti İstanbul'da muhteşem etkinlikler de başlıyor. Bunlardan en önemlisi bence İstanbul Kültür Yolu Festivali... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un startını verdiği festival, günlerce sürecek. Sergiler, konserler, gösterilerle renklenecek festival İstanbullu sanatseverlere muhteşem anlar yaşatacak.

İstanbul genelinde 100’den fazla mekanda 500’den fazla etkinliğin düzenleneceği İstanbul Kültür Yolu Festivali açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dünyaca ünlü sanatçıların sergilerini ziyaret etti.

Bu renkli festival, 6 Ekim'e kadar şehir genelinde 500’den fazla etkinlikleri sanatseverleri ağırlayacak.

Tabii ki İstanbul'da etkinlikler bitmez. Dalia Garih'in ev sahipliği yaptığı Elgiz Müzesi'ndeki davette bence geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan davetlerinden biriydi. Jazz sanatçısı Eylül Ergül müziğiyle eşlik ettiği gecede, Dalia Garih konuklarına açılış konuşmasıyla seslendi...

Cemiyet hayatından önemli isimlerin katılım gösterdiği davet, misafirlere caz ve sanatla dolu anlar yaşattı.

Contemporary Istanbul öncesi düzenlenen gala yemeği de yine ünlü isimlerin ilgisini çekti. Suzan Sabancı ev sahibi olunca katılan isimler de önemliydi. Boğaz'ın kıyısında gerçekleşen yemekte, çağdaş sanat fuarı öncesi kutlama yapıldı.

İstanbul, sonbahar aylarını festivaller, tiyatro gösterileri, konserler ve daha birçok etkinliklerle karşılıyor.

Şimdi İstanbullulara düşen tek şey kültür-sanat etkinliklerini takip ederek şehrin tadını çıkarmak!