Genç işadamı Hacı Sabancı, Beyaz Müzayede’nin hafta sonu gerçekleştirdiği 35. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’ne katıldı. Aziz Karadeniz tarafından yönetilen, 124 sanatçının 260 adet birbirinden değerli eserinin satışa sunulduğu müzayedeyi en önden takip eden Sabancı, heykel sanatçısı Koray Ariş’in eserini aldı.

ESERLERE BÜYÜK İLGİ

Çağdaş ve modern sanat müzayedesi olarak Türk ve dünya çağdaş sanat ustalarının seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturan müzayedede, Erol Akyavaş’ın ‘Ferman’ adlı eseri 650 bin TL ile müzayedenin en yüksek fiyata satılan eseri oldu.


Müzayedede Burhan Doğançay’ın ‘Kurdele Serisi’nin aynı ebattaki eserleri arasından detaylı kompozisyonu ile öne çıkan ‘Downhill’ adlı eseri 550 binlik fiyatı ile en yüksek fiyatlı ikinci eser oldu. Fransız Koleksiyoner Daniel Gervis tarafından Mübin Orhon’un kendisinden alınıp yaklaşık 50 yıl boyunca koleksiyonunda saklanan “Abstrait Rouge” isimli Mübin Orhon eseri ise 375 bin TL’lik fiyatı ile müzayedenin üçüncü en yüksek fiyatlı eseri oldu. Türk çağdaş sanatının en önemli ve değerli kadın ressamı olarak kabul edilen Fahrelnisa Zeid’in “Byzantine Sun III” isimli yapıtı 325 bin TL’ye alıcı bulurken, Kemal Önsoy’un 'Dokunabilen Yukarı Düşüş, Hissedebilen Aşağı’ isimli eseri 225 bin TL'ye satıldı.

Kamil ÖZET

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR