Çok hızlıydı, eğlenceliydi, kalabalıktı, tıklım tıklımdı. Her zamanki gibi trafiği boldu. Bu hafta sonu kiminle konuşsam "Çok uzun süredir çıkmıyordum. Attım kendimi dışarıya, sabahlara kadar gezeceğim" diyordu. Ve birçok kişi oradan oraya savruldu. Haydi size hızlandırılmış bir İstanbul gece hayatı sunayım. Bakalım nasıl bulacaksınız? Cuma akşamından başlayalım:




İlk durak Grey: Topağacı'nın yeni buluşma noktası oldu. Herkesler orada. Cuma akşamı da tıklım tıklım. Birçok kişi geri dönüyor. Ayakta kalanlar var. Bar tıklım tıklım. İsmail Akkaya, Muzi Karaata, Feraye Tanyolaç gibi birçok tanınmış sima var. Müziğin sesi geç saatlerde açılıyor. DJ çok başarılı. Bence DJ performansı biraz daha sürebilir. Gayet güzel çalıyor.




İkinci durak Klein: Son ayların en popüler mekanlarından. Yine kalabalık, yine eğlence tavan. Herkes tanıdık. Herkes birbirine selam veriyor. Genelde ünlüsü bol olur ama o gün ben çıkana kadar kadar kimseler yoktu. Ama Klein uzun yıllar popüler olan mekanlar arasında yerini korur.




Üçüncü durak Love: Uzun süredir gitmiyorduk. Güzeldi, keyifliydi. Ciddi bir nostalji yaşadık. Love hala gay kulüpler arasında açık ara farkını koruyor.




Cumartesi gecesi de hızlı başladı. Ve sabah 06.00'da son buldu. Ben de "Çok uzun süredir bu kadar sabahlamıyordum" diyenleri yalnız bırakmamak için sabahın ilk ışıklarını buldum.




İlk durak Morini: Fatih Aksoy, Serenay Sarıkaya derken birçok kişi ordaymış. Meğer ben gelmeden önce daha kalabalıkmış ve daha çok kişi varmış. Ama ortam gayet güzel. Keyifli. Hatta yaz akşamlarının en vazgeçilmez yeri olmaya aday. Bu arada mekanda herkes Serenay Sarıkaya'nın enerjini konuşuyordu. Su gibi, inanılmaz gerçekten. Yeni gelmiş Los Angeles'tan. Annesine hediye almak için girmiş, "5 dakika bir şeyler içeyim" demiş, ortamı görünce kalmış. Dizi ve sinema derken yeni çalışmalara başlamak için çok heyecanlı olduğunu söyledi. "Biz de heyecanlıyız hadi özledik seni Serenay" dediğimde güldü "Az kaldı" dedi. Meraklısına.




İkinci durak The Plaza'da Mert Davran: Uzun çok uzun zamandır dinlemiyordum. Mert'in şan dersleri aldığını biliyordum. Çok iyi yapmış. Artık ilk günlerinden eser yok. Şu an inanılmaz sahneye hakim ve güzel şarkı söylüyor. O gece tüm damar şarkıları bizim için söyledi. Bu arada meraklısına Mert'in single'ı çıkıyor çok yakında. E artık zamanı gelmişti.




Üçüncü durak Chanta: Yine çok uzun süredir gitmediğim bir mekan. Yanımdaki arkadaşım "Ne kadar kalabalık, inanamıyorum" dedi. Çok uzun süredir sokağa çıkmayan biri daha işte. Buyurun. Ben de uzun süredir gitmiyordum Chanta'ya. Dansçılar değişmiş. Koreograf değişmiş. Müzikler daha da bir canlanmış. İtiraf ediyorum acayip dans ettim. Çok uzun süredir bu kadar dans etmiyordum.




Ve son durak Aztek: Olmazsa olmaz. Gitmezsek hiç olmaz. Eskiden 08.30'larda zorla çıkardık ama şimdi 05.00 dediler mi ışıkları açıyorlar insanlar çıksın diye. Biz o satte çıkarken bir sürü insan geliyordu. Kapıda karşılaştım birçok kişiyle, "Yemek yemeğe geldik" dediler. Haksız sayılmazlar. Gece sonunda en iyi yemek yenecek ve güzel damar müzik dinlenecek yer Aztek'tir.




Kadını dövmüş bir de 'dövmedim' diyor




Yahu bu erkekleri anlamak mümkün değil. Yapıyorlar, ediyorlar sonra da inkar ediyorlar. Son örnek de İbrahim Toroman. Eşi "Şiddete uğradım diye mahkemeye başvurdu" ama İbrahim Toroman "Yok öyle bir şey. Para istediği için bunu uyduruyor" dedi. Çocuğunun anası yahu o kadın, çocuğunun anası! Şiddet uygulanmış, bir şeyler yaşanmış dört duvar arasında bari kadına zorluk çıkarma. Kadın fotoğrafları sunuyor mahkemeye. Kadının elinde delil olmasa neden durduk yere "Şiddete uğradım" desin. Kendi kendini duvarlara vurup dövmüş olamaz ya! Yazık, gerçekten çok üzülüyorum. Beyler çocuklarınız hatırına yapmayın bari.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR