Yeni seneyi ünlü isimler sahnede karşıladı. Peki kim en şık, kim en klasik. Ya da kim en tütülü, ya da en beyaz. Mesela yılbaşı gecesinin en “Altın kızı” kimdi? Ya da en klasiği. Ya da en sıradanı. Ya da “Ne mana” dedirteni. Ya da “Gözü olanın gözü çıksın” kıyafeti. Ben o geceden üç şık seçtim. Ve diğerlerini de sıraladım. Hadi o zaman şöyle hızla yılbaşı gecesi modasına bir dalış yapalım. Bakalım kimler dikkatlerden kaçmamış.

-En şık 1: Kesinlikle Gülşendi. Üstelik yılbaşı geceninin altın kızıydı diyebiliriz. Hakan Yıldırım kıyafeti ile “Of anam of” dedirttirdi. Hatta “Gülşen sınırları zorluyor” tadında sayıklamalar da yapmadık değil. Ve hatta biraz ileriye gidip üstüne koyduk ve “Günler geçtikte daha da bir güzelleşiyor. Kıyafetleri, tarzı, duruşu bir başka. Farkını kesinlikle ortaya koyuyor” bile dedik.

-En şık 2: 2020’ye girdiğimiz dakikaların diğer bir şıkı kesinlikle Nülüfer’di. Beyazlar içinde, yıllara meydan okuduğu yetmiyormuş gibi üstüne üstlükte büyük bir alkışı hak etti. Züleyha Kuru’nun kostümüne bayıldık.. Nasıl zarif ve nasıl güzeldi Nülüfer. Bravo.

-En şık 3: Siyah, file ve derin yırtmaçlar. İşte karşınızda Şevval Sam. Zaten güzeldi, her zaman güzeldi. Ve yaş aldıkça daha da bir güzelleşiyor. Yılbaşı gecesi de zorlamamış. Hiç hem de. Tarık Ediz imzalı sakin, relaks ama bir o kadar da iddialı bir kıyafet seçmiş. Ben bir tek saçlarını beğenmedim ama sanırım Şevval Sam “Ben her halimle güzelim” diyerek saç konusunda çok uğraşmamış atmış kendini sahneye. Haksız sayılmaz. Kadın gerçekten güzel. Bu güzellikle abartmadığı bir kostümle farkını ortaya koymuş. Önemli olan abartmadan da şık olmak. Bravo Şevval Sam.

-En Klasiği: Kızı Hira’nın barbie bebeği gibi olmak isteyen Demet Akalın biraz klasikti. Gülşah Saraçoğlu kıyafeti bana “Ne mana”da dedirtti. Normalde daha güzel kıyafetler giyiyor Demet Akalın. Gülşan imzalı. Demek ki, yılbaşı gecesi kıza Hira’nın hafızasında farklı bir anı bırakmak istemiş. Yoksa gerçekten daha dinamik, genç, tarz duran bir kostüm seçerdi. Bu hem sahne aldığı mekana, ve mekanın tarzına çok uymamış bir kostümdü.

-En bülbül yuvası: Diva tarzı diye bir gerçek var artık hepimiz biliyoruz. Bir başka Bülent Ersoy yok ve bir daha gelmeyecek. O yüzden ben Bülent Ersoy’un tarzını her zaman farklı ve özgün bulurum. En azından başkasını kopya etmiyor. Bu yılbaşı da bence her zamanki gibiydi. Çok uğraşmamış. Hatta sıradan günlerde daha bir abartıyor. Bu sefer şıktı gerçekten. Hatta bülbül yuvası saçlarıyla konuşuldu. Ama bu saçı daha önce çok kez yaptı. “Bu da 2020 bülbülü” demiş belli ki.

-En ve tütülüsü: Kırmızı tercih eden pek olmamış yılbaşı gecesi. Ki genelde hep kırmızı tercih edilir. Çok azdı ve onlardan biri de Linet’ti. Fakat şu tütü olayı beni artık o kadar çok rahatsız ediyor ki, gına getirttirdi. Linet’te kolaya kaçmış giymiş tütülü bir kırmızı kostüm. Biraz daha uğraşsaydı keşke.

-En gözü olanın gözü çıksın kostümü: Ayşe Hatun Önal öyle mesaj yüklü bir kıyafetle yılbaşı gecesine girmiş ki, artık ona 2020’de hiç bir şey olmaz. Ayşe beyaz ve üzerinde göz temaları olan kostümünde “Gözü olanın gözü çıksın”, “Kötü göz benden uzak dursun”, “Nazar değmesin” tadında her türlü mesajı barındırarak girmez. Bu sene Ayşe’ye hiç bir şey olmaz. Korkmasın. Bu arada göz temaları çok moda oldu 2019 yılında ama belli ki moda dünyasından 2020’de göz fışkıracak.

-En Hintlisi: Funda Arar’ın duruşu, kostümü, saçları, makyajı derken direk aklıma Hint filmleri geldi. Şahsen süslü, püslü bir kına gecesine gitseydim (Son yılların moda kına gecelerinden bahsediyorum) ben de böyle bir tarz tercih ederdim. Funda normalde sahnede daha güzel, daha tarz daha iddialı oluyor. Yılbaşı gecesi için bana biraz sıradan geldi. Ama kıyafeti gayet yerinde ve güzeldi.

-En Beyoncesi: Evet bahisleri açıyorum. Eveeeeet. Aklınıza kim geldi. Elbet Hadise gelecek. Kim gelecek. Hadise “Beyonce” tarzından ödün vermedi bu yılbaşı gecesi de. Aynı tarz, aynı duruş, aynı saç, ansı tavır, haller derken “Kabul edin artık ben Beyonce’nin Türkiye şubesiyim” dedirtti. Bir kez daha. Ne diyelim. Tamam Hadise kızma Hadise. Sen o’sun Hadise. Ok.

-En lolitası: Deri, kırmızı ve Aleyna Tilki. Mini etek, büstiyer ve ceket. Gülnur Güneş imzalı kıyafete bayıldım. Tam yaşına uygun bir kıyafet hazırlamış Gülnur Güneş, Aleyna’ya. Tam bir Lolita gibiydi. Az makyaj, yerinde ve fazla olmayan takılar ve doğal saç modeli. Enfesti. Uzun süredir Aleyna’yı hiç bu kadar güzel görmemiştim. Ancak hareketli, tavırları o kadar itici ki, kıyafeti bile çirkinleştiriyor. Biraz daha sakin Aleyna. Hatta göze batacağım diye abartmasa daha güzel gözükecek ama o abartma halleri çok itici oluyor.

Yılbaşı gecesi aklımda kalanlar



-Sosyal medyada kimi görsem nar patlatıyordu.


-Ev partileri, ev buluşmaları neredeyse 2020’nin en popüler olayıydı.


-Sosyal medyada hindi patlaması yaşandı. Hindiler adeta yarış yaptı.


-Saatler gece yarısını gösterdiğinde sosyal medyada adeta fotoğraf yarışı başladı.


-Birbirin kutlayan herkes ilk iş olarak fotoğraf paylaştı.


-Yeni baba olanlar çocukları ile fotoğraf paylaşıp duygulu anlar yaşadıklarını hissettirdi.


-İstanbul da yine trafik yine trafik ve yine trafik halleri yaşandı.


-belli yerlerde yürüyen insanlar kalabalıklar oluşturdu.


-Her tarafta yoğunluk güvenlik önlemleri vardı.


-Saatler 04:00’ü gösterdiği Gayrette Şayan’ın önünde ciddi bir kalabalık hatta içerde oturacak boş masa yoktu. İnsanlar işkembe, mercimek derken kendilerini yemeğe vermişlerdi.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR