Benim gibi sezonda üç-beş dizi belirleyip onunla bütünleşenlere bir dizi önerim var.

Elimde kumanda o kanal senin, bu kanal benim gezerken Show TV'de "Hayat Bugün" isimli yeni dizinin fragmanına denk geldim.

Tam da o gün, bir arkadaşıma, "Hayat bugün. Her şey bugün, şu an. Duygun, düşüncen, üzüntün, sevincin tam da bugün. Bir saniye erteleme. Ne hissediyorsan söyle. Ne yapmak istiyorsan yap. Seviyorsan söyle, kızıyorsan söyle. Ağlamak istiyorsan ağla. Yapmak istiyorsan yap" tadında bir mesaj yollamıştım.

Böyle bir mesaj yollayınca insan adı "Hayat Bugün" olan dizinin fragmanına daha da bir dikkat kesiliyor elbet. O yüzden ben de dikkat kesildim bir an önce başlamasını bekliyorum.

"Hayat Bugün"de hayat kurtarılacak. Birçok kişinin kaderi yeniden şekillenecek belli ki! Konusu şöyleymiş; Başhekim Barış Güvener, İstanbul’un en eski ve en köklü hastanelerinden Hisarönü Hastanesi’ne atanır. Ancak zamanının en iyi hastanelerinden biri olan Hisarönü zor bir dönemden geçmektedir. Genç ve idealist bir başhekimin gelmesiyle ise tüm hastanenin hikayesi yeniden yazılmaya başlanır. Barış; hastaneyi ayağa kaldırmaya çalışırken; hem kendi hayatındaki zorluklarla mücadele edecek, hem de tek tek kalplerini kazandığı çalışma arkadaşlarıyla birlikte hastaları için zorlu bir savaşa girecektir. İmkansız aşklar, kıymetli dostluklar ve dokunaklı hayat hikayelerinin yolu Hisarönü Hastanesi’nden geçerken; Barış, sevginin gücüne, umuda ve adanmışlığa bizi yeniden inandıracak ve hastanenin kapılarını İstanbul’da yaşayan herkese açacak!

Bayılırız imkansız aşklara öyle değil mi? O zaman bu akşam Show TV'de "Hayat Bugün" başlasın da enine boyuna bir gözlemleyelim bakalım neler olacak?

Memleket tartışmaya aç

Genel insanımız tartışmaya doymuyor. Mevzu olsun, konu olsun yeter. Mesela Ebru Polat'ın sakız hadisesi evrildi, çevrildi. Önceki gün, mevzuyu ti'ye alan bir küçük not yazmıştım bu konuyla ilgili. Amaaaan. Mesaj üstüne mesaj gelmiş.

Yok sakız öyleymiş.

Yok sakız böyleymiş.

Yok o sakız normal bakkalda satılan sakızlardan değilmiş.

Yok o sakız başkaymış.

Tamam arkadaşlar bir sakin olun.

Tamam o sakız başka sakız. Anladık...

Ve Ebru Polat'ın bünyesinin o sakıza ihtiyacı olduğunu da anladık. O sakız olamadan sinirleri yatışmıyormuş onu da gördük. Tamam bi sakin. Bence siz de o sakızı bulun az biraz çiğneyin bence. Madem sinirlere iyi geliyor size de bekli iyi gelir.

Hoş tartışmaya aç bünyeye sakız ne etsin ama. Bi denemekte fayda var!!!

Olaylar arası Hadise

Memleketin büyük bir bölümü tartışma seviyor. Yapacak bir şey yok. Genlere işlemiş. Küçük bir mesele bile bizim ülkemizde kocaman bir "Hadise"ye dönebiliyor malum. Mesela Hadise olayı. Amaaaan inanın memleket sorunu oldu. Evliliği, yüzüğü, boşanması, Ebru Gündeş ile arasındaki mevzu. Falan filan derken tamam konuşalım. Tabii ki konuşalım. Ben de konuşuyorum. Ama bu tip magazin olaylarını bile tartışma, kavga, kin davasına döndürmek nedir Allah aşkına. Bizler de yazıyoruz çiziyoruz. Ki haberin 5 N 1 K'sı vardır. Enine boyuna tartışılır. Ama bizim ülkede tartışma büyüyor ve kocaman bir kavgaya dönüşüyor. Hatta "Hadisecimisiniz, Ebrucumusunuz, bilmem kimci misiniz" durumuna geliyor. Yani tarafını seçmezsen kazanamıyorsun. Ya da neden kazanacaksın arkadaş. Tartışıyorsun işte bir konuyu. Yani sadece tartışma hanımlar-beyler. Tartışma. Bir konu üzerinde tartışabilir insan. İlla ki o tartışma sonucunda kavgaya, hır güre, küslüğü, mahkemelik durumlarına gelinir mi? Magazin de artık siyaset konuları gibi işlenir, öyle bakılır oldu. Yapmayın, etmeyin. Bari magazin yorumlarının şirazesinden çıkartmayın. Korumalar niye ki!!! Somer Sivrioğlu bir alışveriş merkezine koruma ordusu ile girmiş. Koruma ordusu ne ola ki! Neden ola ki! Ben anlamadım. Acaba Somer Şef yanında çok pahalı bir bıçak seti mi taşıyor. Onu mu koruyorlardı korumalar? Ya da Somer Şef gerçekten bir star mı? Ben atlamış olabilirim cahilliğime verin. Ya da bu sadece bize özgü bir şey mi? Yani yurt dışında Oscar alan dünya starları bile elini kolunu sallayarak geziyor kimse dönüp suratına bakmıyor. Ama bizim ülkemizde bir şef bile koruma ile gezdiğine göre demek memleket star'a, ünlüye, ekrana çıkan kişiye doymamış. Hala göklere çıkartabiliyor. Yani ben bu korumalardan sadece bunu anlıyorum sayır seyirciler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR