Önceki gün ekranda dolanırken bugün Show TV'de ilk bölümü yayınlanacak olan "Kızılcık Şerbeti" dizisinin fragmanına denk geldim. Fragmanı izlerken, "Tam da Türkiye özeti" diye mırıldandım kendi kendime. Oysa ki, sadece küçük bir an izlemiştim.

Benim denk geldiğim anda ilk gördüğüm sahne, bir mağazanın içinde başı açık bir kadın, türbanlı bir başka kadını görünce kızına dönüyor ve "Bunlarda her yerde" gibi bir cümle kuruyordu. Diğeri yani türbanlı kadın kendisine o yorumu yapan ve üst perdeden bakan kadını fark ediyor ve "Faşist" diyordu. Ne üzücü!!!

Gerçekten normal hayatta bunlar oluyor ve ben inanılmaz üzülüyorum. Bunu bir kez daha ekranda görmek beni aşırı yaraladı. Çünkü ülkemizde maalesef bu tür olaylar yaşanıyor istemesek de.

Dizide, belli ki, farklı değerlere inanan iki aile yapısını izleyeceğiz.

Bence müthiş bir konu.

Tam da ülkemizdeki en büyük sorun ve kanayan yarıyı anlatıyor belli ki.

Kendi düşünce yapısının dışında başka bir düşünceye ya da inanca sahip olan kişilere saygı duymayan aileler için de harika bir yol gösterici olabilir "Kızılcık Şerbeti".

Malum insanımız dizi izlemeyi çok seviyor. Belki bu ve böyle dizilerle birlikte neyi, nasıl yanlış yaptıklarını, saygı göstermemenin de ne kadar kırıcı ve onur zedeleyici olduğunu görürler. İnanın bunu çok istiyorum kendi ülkemiz ve insanımız için.

Şimdi diyebilirsiniz ki, "İlahi Esin. İnsanımız bunu dizilerden mi öğrenecek!!!"

Pardon da!!! Osmanlı tarihini, bilmeyip ilk olarak "Muhteşem Yüzyıl" dizisinden öğrenen insanların ülkesinde yaşadığımızı var sayarsak böyle bir dizinin olması da şahsen beni mutlu etti. İnşallah ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Neyse; Tabii ben bu cümleleri sadece fragmanları izleyerek yazıyorum. Bakalım neler olacak dizide öyle değil mi? İnanın ben de çok merak ettim ve bu akşam yayınlanacak ilk bölümünü de merakla bekliyorum.

Gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen "Kızılcık Şerbeti"nin ilk fragmanını izledikten sonra, merak tabii, yayınlanan tüm fragmanlara baktım. Güzel bir konu var ve güzel işlenmiş gibi duruyor. Tabii ilk bölüm yayınlandıktan sonra çıkacak ortaya daha net. Oyuncular da cuk oturmuş gibi.

Dizi dünyasının ustalarından Gold Film imzalı dizinin yapımcılığını Faruk Turgut üstleniyor ki, bu ekipten kötü bir iş çıkmaz.

Dizinin başrollerinden Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman gibi isimler yer alıyor ki, bence müthiş bir seçim.

Şahsen benim en sevdiğim isimler bir araya gelmiş. Konu da güzel. Daha ne olsun!!! Meraklısına bu akşam saatlerini 20:00'ye ayarlayın derim.

Çok doğru bir karar

İmam hatip liselerine yönelik sözleri nedeniyle "Halka kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen'in ince adli kontrol yasağı şimdi de yurt dışın yasağı kalktı.

Çok doğru bir karar.

Çünkü;

-Gülşen yanlışının farkına vararak özür diledi.

-Sahnede şakalaşmasından ibaret olduğunu belirtip asla kendi düşünce yapısının öyle olmadığını belirtti.

Tüm bunların üzerine dört gün cezaevinde kalarak cezasını çekti. Ki uzun süredir sahneye çıkamayan bir sanatçının daha da fazla ceza çektiğini düşünüyorum. Hele ki, Gülşen'in.

Bu yüzdendir ki, verilen yurt dışı yasağı kaldırma kararı gayet yerinde ve doğru olmuş.

Ne tutulmaymış kardeşim

Bu hafta bir tutulma vardı malumunuz senenin son tutulması.

Günlerdir daha doğrusu aylardır astrologlar "Aman dikkat!", "Canım dikkat!", "Dikkat!" deyip duruyor.

Ani kararlar almayın.

İmza atmayın.

Onu yapmayın, bunu yapmayın falan diye diye bir hal oldular.

E tabii bu tutulma sonrasında kimi görsem, "Ay başım ağrıyor tutulmadan sanırım", "Ay elektrik çarptı tutulmadan her halde", "Ay su kesildi tutulmadan her halde", "Ay sevgilim beni aramadı tutulmadan her halde", "Ay sivilcem çıktı tutulmadan her halde" diye diye uzayıp giden bir tutulmaya bahane silsilesi başlattılar.

Tutulma tutuldu tutulmasına da, insanımız da tutuldu.

Her başına gelen olayı tutulmaya bağlıyor. Haftaya neye bağlayacaklar acep.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR