Şunun şurasında koca bir seneyi daha bitirmeye 3 gün kaldı. Her sene olduğu gibi magazin güncesini masaya yatıracağız elbet.

Magazin eğlence demektir. Gülmek, eğlenmek de demektir. Ancak bu yıl geriye dönüp baktığımda ilk aklıma gelen olaylar maalesef hiç de eğlenceli değil. Tam aksine inanılmaz tatsız. Özellikle aklıma gelen ilk üç hadise oldukça sevimsiz.

1- Gülşen'in tutuklanması.

2-Hadise ve Mehmet Dinçerler'in asla güven vermeyen evliliği ve tabii ki günlerce kamuoyunu meşgul eden yüzüğü.

3-Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesi. Ve tabii ki bu görüntüleri izlememiz.

Kayıplarımız da çok.

Sürpriz evlilikler de...

Ve tabii sürpriz boşanmalar da.

Tartışmalar ve kavgalar da.

Ancak bu ilk üç magazin olayı benim için 2022'deki en önemli hadise... Ve aklımda hep kötü bir magazin gündemi senesi olarak kalacak.

Mesela Gülşen'in tutuklanması benim için en garip olaylardan biriydi. 25 Ağustos'ta verdiği bir konser sırasında imam hatip liseleriyle ilgili söylediği sözlerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı, Gülşen hakkında hukuki süreç başlattı. Ve ardından tutuklama kararı çıktı. Ve Gülşen Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevine'ne götürüldü. Daha sonra ev hapsi aldı. Ardından da yurt dışı yasağı kalktı. Ve hepsi bir anda olup bitti. Gülşen şimdi yeni seneyi İzmir'de Gündoğan Meydanı'nda karşılayacak. Bir konser verecek. ve belli ki, o konseri çok kişi izleyecek. Özellikle kadınlar Gülşen'i yalnız bırakmayacak. Güzel mi, güzel. Ancak tutuklama kararı hafızalarda kötü bir olay olarak yer etti benim için.

Bir diğer sevimsiz hadise ise Hadise ve Mehmet Dinçerler evliliği oldu. Sevimsiz diyorum çünkü neresinden tutsanız elinizde kalacak bir evlilikti. Hadise, Reza Zarrab ile iddia edilen aşk ilişkisi sonrasında Kaan Yıldırım'dan ayrılıp bir anda birlikte olmaya başladığı Mehmet Dinçerler ile nikah masasına oturdu. Bir yüzük Hadisesi hiç bitmedi. Ardından "Aile istiyor", "İstemiyor", "Boşandılar", "Boşanacaklar" derken beklenen oldu ve çift beş ay dayanabildi. Ve 2022'nin yarısını bu hadise ile geçirdiğim için benim için sevimli bir hali kalmadı üzgünüm. Hafızamda bir şeylerin gerçek olmadığı bir evlilik olarak yer etti.

Her sene sevimsiz olaylar olur. Yaşadığımız dünya çok acımasız tamam. Hafızamız çok kirli. Çirkin görüntülerle dolu. Ancak Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldürülme olayı ve görüntüleri hepimizin hafızasına korkunç bir şekilde kazındı. İstanbul'un göbeğinde. Bakırköy ilçesinde hem de kendi balık restoranında silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Tüm bunlar olup biterken nasıl güzel bir magazin olayı aklımıza gelebilir ki!!!

Kalbim Billur’da kaldı

Akrep Nalan, Cüneyt Arkın, Billur Kalkavan, Civan Canova, Halit Kıvanç, Bülent Özveren, İsmail İncekara gibi ünlü isimlerimizi kaybettik. Yüreğimiz yandı elbet. Her kayıp çok acı... Her usta bizim değerlimiz. Ama benim kalbim Billur'da kaldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında akciğer kanseriyle mücadele etmeye başladığı ortaya çıkmıştı Billur'un. Ardından iyileştiğine, iyileşeceğine bizi o kadar çok inandırdı ki, bir anda göçüp gitmesi yüreğimizi dağladı. Billur Kalkavan hayatımda tanıdığım en pozitif, en yapıcı kadından biriydi. Tam bir kadındı. Kadın dostuydu. Kadınların en iyi şekilde yaşamasını savunur ve kendilerini düşünmeleri gerektiğini her defasında vurgulardı. İstediği gibi yaşadı. Her zaman mutlu olduğunu söylerdi. Ve bizi bir anda bırakıp gitmesi tanıyan, tanımayan herkesin yüreğini dağladı. Huzur içinde uyu Billur, hiç unutulmayacaksın. 2022'de acımıza acı kattın gidişinle... Evlilik açısında bereketli bir yıl oldu Gökçe Bahadır-Emir Ersoy, Demet Evgar-Levent Babataş, Dila Tarkan-Dağhan Doğruer, Orhan Pamuk-Aslı Akyavaş, Selahattin Paşalı-Lara Tümer, Seda Sayan-Çağlar Ökten, Mustafa Sandal-Melis Sütşurup, Hacı Sabancı-Nazlı Kayrı. Ebru Şahin-Cedi Osman, Özge Gürel-Serkan Çayoğlu, Demet Özdemir-Oğuzhan Koç, Berk Oktay-Yıldız Çağrı Atıksoy, Umut Kurt-Melisa İnci, Petek Dinçöz-Nida Büyükbayraktar, Aslı Enver-Berkin Gökbudak, Wilma Elles-Mehmet Şah Çelik evlilik cüzdanlarını ellerine alıp "Evet" dedi. Maşallah maşallah. Meğer 2022 ne bereketli yıl olmuş evlilikler açısından.. Şöyle listeye bakıyorum da... Hepsi güzel evlilikler uzun soluklu olsun inşallah. Hemen boşanmalar olmasın. Ha bu listeye aslında Merve Boluğur-Mert Aydın, Hadise-Mehmet Dinçerler de yazacaktık. Ama onlar ışık hızıyla "Evet" deyip ardından da "Hayır" dediler. O yüzden onları 2022'nin unutulmayacaklarına yazdık bile. Bu arada bu evlilik listesinden benim yakıştırdıklarım çok. Ama en çok kimi yakıştırıyorsunuz derseniz, Demet Özdemir ve Oğuzhan Koç evliliğini. Onların ilişkilerinden umutluyum. Uzun soluklu olacakmış gibi geliyor. En güzel baba Kıvanç Kötü, sevimsiz bir yıldı benim. Hafızamda güzel magazin olayı çok az. Bunların en başında da Kıvanç Tatlıtuğ ve babalığı var. Bana göre bu yılın en sevimli babası Kıvanç Tatlıtuğ. Oğlu Kurt Efe ile çok güzel görüntüler veriyor. En son baba-oğul pozu gündem oldu. Tablo gibi. Maşallah ne diyelim... yılın güzel olayı olarak hafızalara kazıdık. Dile dolanan şarkılarım Bu yıl benim ilk 10'um 1-Gülşen-Lolipop 2-Mabel Matiz-Antidepresan 3-İrem Derici-Ara Sıra 4-Gökhan Türkmen-Mahşer 5-Tarkan-Yap Bi GÜzellik 6-Ersay Üner-Duysun 7-Buray-Girdap 8-Sefo-Affettim 9-Semicenk, Funda Arar-Al Sevgilim 10-Merve Özbey,Emrah Karaduman-Kaptan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR