Eylül ayı İstanbul'da sanat ayı diyebiliriz... Her köşe başında neredeyse bir sanat organizasyonuna rastlayabilirsiniz. Kültür ve sanat şehri olan İstanbul'da düzenlenen davetler, açılışlar ve sanat etkinlikleri, güzel İstanbul'umuza ayrı bir hava katıyor...

Her yıl Eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında bir araya getiren ve İstanbul’u merkezine alarak 13 yıldır şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyonerler için bir platform oluşturan Contemporary Istanbul, dört gün boyunca sanatseverlerle buluştu.

Ünlü sanatçılar ve sanatseverlerin bir araya geldiği sanat etkinliği renkli anlara sahne oldu... İstanbul'lular bu dört gün boyunca sanata doydu diyebilirim...

Gelelim bir diğer sanat etkinliğine... 16. İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda, 14 Eylül – 10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenleniyor. Bienalin küratörlüğünü Fransız küratör, yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud üstlenecek.

Öte yandan geçtiğimiz hafta, İstanbul Modern'de sonbaharın ilk sergisi açıldı. Canan Tolon'un 'Sen Söyle' başlıklı sergisine, iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim ilgi göstermişti.

Sanat davetlerinin yanı sıra moda şehri olan İstanbul, eylül ayında muhteşem defilelere ev sahipliği yapıyor. Ünlü modacı Cengiz Abazoğlu'nun 'Düello' ismini verdiği defilesi 25 Eylül'de modaseverlerle Çırağan Sarayı'nda buluşacak.

Modacı Dilek Hanif, iş kadınlara özel hazırladığı koleksiyonunu da geçtiğimiz günlerde düzenlediği özel bir davetle modaseverlerin beğenisine sunmuştu.

Moda, sanat ve daha birçok alanda farklı etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul, eylül ayında yine çok hareketli...

Sosyal hayatın çok hızlı yaşandığı İstanbul'da sonbahar çok güzel tadını çıkarın...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR