8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de coşkuyla kutlanıyor. Holdingler, iş dünyasında etkili kadın patronlar, siyasiler ve daha birçok önemli kişi bu günün anlam ve önemine ilişkin verdikleri mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dikkat çekiyorlar. İsterseniz önemli günün çıkış noktasını hatırlayalım...

Amerika'nın New York kentinde 1857 yılında yaşanan grevin ardından 120 kadın işçi feci şekilde can vermişti. Olayın sonrasındaki ilk yıllarda Kadınlar Günü için belirli bir tarih yoktu ve İlkbaharda kutlanıyordu. Ancak daha sonra tarihin belirlenmesiyle her yıl 8 Mart’ta kutlanmaya başladı. Türkiye'de ise 1921 tarihinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 1980 darbesi döneminde dört yıl kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her geçen gün daha da geniş kitlelerle kutlanmaya devam ediliyor.

Aslına bakarsanız, ekonomiye katkı sağlayan, emekleriyle her türlü işin üstesinden gelen kadınlarımızı bir gün değil her gün hatırlamamız gerekiyor. Her işte başarı sağlamaları, iradeli duruşları, hem evde hem işte yaptıkları fedakarlıklarıyla kadınlarımızın el üstünde tutulması gerekiyor.

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin bir son bulması en büyük dileğim. Öte yandan çalışan ve üreten kadınların, erkeklerle eşit şartlarda istihdam edilmesi bir diğer isteğim.

Kadınlarımıza armağan edilen bugünde birçok ulusal ve uluslararası firmalar, hazırladıkları kampanyalarla kadınların yanlarında olduklarını gösteriyorlar.

Ekonomiye katkı sağlayan, ülkemizin kalkınmasında emeği olan çalışan, üreten ve ayaklarının üzerinde duran Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarım.

Kadınlar, umudun, yaşamın ve özgürlüğün simgesidir.Dünya Kadınlar Günü'nde, dünya kadınlar için daha eşit ve adil bir yer haline gelir...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR