Bir yılı aşkın süredir koronavirüs hayatlarımızı etkisi altına almış durumda... Her türlü sektör sekteye uğradı. Yeme-içme, tekstil, sanayi, eğitim ve daha birçok alanda ülkemiz ciddi bir sınav veriyor.

Bu süreçte online eğitime devam eden okullar, yarı yıl tatiline girdi. Yurt içi turları da bu dönemde rağbet görmeye başladı. İstanbul'a yakın bölgelerdeki oteller doluluk oranına ulaştı. Çocuklarını alan veliler, ya dağa çıktı ya da İstanbul'a yakınlığıyla bilinen bölgelerde doğayla baş başa bir tatil geçiriyorlar.

Geçmiş dönemlerde genelde bu zamanlarda yurtışı seyahatleri epey popülerdi ancak pandeminin etkisiyle yurtdışı tatilleri bir süre erteleniyor. Tabii bu tatillere eninde sonunda gidilecek sadece birazcık zaman. Koronavirüs aşısının ikinci dozu bugün ülkemize geldi. Hızlı bir aşılamayla bu virüsün etkisini azaltacağını ve hayatlarımızı biraz daha normale döneceğini umuyorum.

Gözde kış merkezlerinde kayak yasağı kalktığı için hafta sonu Uludağ, Kartalkaya ve daha birçok kış tatili adresinde doluluk oranı fazlaydı. Kış sporlarını yapmak isteyenler, çocuklarını karne hediyesi olarak dağa götürdü. Geçtiğimiz hafta kar seviyesi Uludağ, Kartalkaya'da düşük olsa da son anda yağan karla birlikte pistler istenilen seviyeye ulaştı ve kayakseverlerin yüzü güldü.

Hafta sonu yasaklar ne zaman kalkar? Henüz net bir bilgi yok. Ancak hafta sonları özellikle İstanbul'a yakın bölgelerdeki oteller tercih ediliyor. İç turizmi hareketlendiren sömestr tatili, turizmcileri biraz da olsun mutlu etti diyebiliriz.

Tatile çıkacaklara, tüm hijyen kurallarına uymayı, sosyal mesafe ve maske kuralını unutmamalarını dilerim.

Tüm öğrencilere iyi tatiller...




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR