Pandeminin gölgesinde tatilsiz geçen 2020 yazını hatırlamak bile istemiyoruz.


Tatilsiz, müziksiz, eğlencesiz geçen koca bir yazın ardından “Acaba bu yaz da tatilsiz mi kalacağız” derken pandemi etkileri devam etmesine rağmen yine de tatili yaşayabiliyoruz.


Yaz tatilinin 11 günlük bayram tatiliyle birleşmesi kâbus gibi bir yılı geride bırakan turizm sektörüne ilaç gibi geldi.


Ege ve Akdeniz sahillerinde birçok yabancı turist ülkemize giriş yapmamayı tercih etmesine rağmen bir hareketlilik var.


Yazın favorisi yine Bodrum gibi görünse de bu yıl Çeşme’nin de oldukça keyifli olduğunu gözlemliyoruz. Tekne tatilcilerinin favorisi Göcek’in yeri ayrı. Fethiye ve Marmaris’te İngiliz turistlerin yokluğu sıkıntı yaratsa da yerli tatilci bu açığı kapatıyor.


Turizmsiz geçen bir yıl ve pandeminin etkisindeki bu yaz tatili fiyatlara “olumsuz” yansıyor elbette. Astronomik fiyatlı lahmacun haberlerine birde daire kirası fiyatına otel ücretleri eklendi.


Bayram tatilinin yaklaşmasıyla tatil bölgelerinde hareketliliğin en az iki üç katı oranda artmasını bekliyoruz.


HTKulup.com, Show TV ve Haberturk.com adına ekiplerimiz Güney sahillerinin nabzını tutmaya ve tatilden en özel haberleri sizlere aktarmaya devam ederken biz de tatile çıkmaya düşünenlere naçizane bir uyarıda bulunalım.


Tam virüsten kurtulmaya başlıyoruz derken delta varyantının artışı korkutmaya başladı herkesi. Tatil moduna girildiğinde virüs için alınan önlemlerin rafa kalkmaması gerekiyor.


Umarız tüm okurlarımız aşılarını yaptırmıştır, yaptırmayanlar da tatile çıkmadan önce yaptırmayı düşünüyordur.


Aman dikkat tatil tadında bayramımız zehir olmasın. Herkese iyi bayramlar ve sağlıklı tatiller diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR