Geçtiğimiz yazdan bu yana Covid 19 belasıyla uğraşıyoruz... Yaklaşık iki senedir hayatımıza ambargo koyan koronavirüs, aşılanmayla biraz olsun kontrol altına alınmışken, 15 gün önce başlayan orman yangınlarıyla tadımız bir kez daha kaçtı...

Antalya ve Bodrum'da yaşanan orman yangınları yüzünden ciğerimiz yandı. Manavgat'ta 60 bin hektar alan yanarken, tarihin en büyük orman yangınıyla mücadele ettik.

Özellikle sosyal medyadan organize olan gönüllüler, yangınla mücadelede muhteşem bir kahramanlık örneği sergiledi. Tabii ki bu yangınlarla mücadele eden başrolde itfaiyeciler de vardı.

Gecesini gündüzüne katarak çalışan, uykusuz kalan itfaiyecilerin hakkı ödenmez... Öyle ki gece gündüz demeden yanan ağaçları korumak için canla başla çalışan itfaiyecilere huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.

Orman yangınlarının acısı henüz hafiflememişken, 11 Ağustos’ta Batı Karadeniz’i etkisi altına alan yoğun yağış sonrası bölgede sel felaketi meydana geldi ve çok sayıda can kaybı yaşandı. Selin en çok etkilediği bölgelerden biri de Kastamonu Bozkurt oldu. Vatandaşlar, maddi kayıplarla boğuşurken birçok kişi de sevdiklerini sel felaketinde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.

Yaşanan sel nedeniyle 71 vatandaşımız (60 Kastamonu, 10 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız da hala hastanede tedavi altında... Dilerim, bu yaşadığımız son acı olay olarak hafızalarımıza kazanır.

Türk milleti olarak, bu doğal afetlerin de birlik ve beraberlikle üstesinden geleceğimize güvenim sonsuz. Yaralarımızı birlikte sararak, maddi kayıplarımızı yerine koyarak hayata yeniden sarılacağız.

Her şeye rağmen hayatımız devam ediyor. Doğal afet yaşanan bölgelerde yaralar sarılmaya başlandı.

Ormanlarımızı el birliğiyle yeniden yeşerteceğiz. Özellikle TEMA Vakfı ile ortak çalışma yürüten gönüllüler ve devletimiz, yanan ormanlık alanları tekrar yeşertmek için harekete geçti. Doğayı kendi haline bırakırsak, ormanlarımız sonbahar yağmurlarıyla birlikte birkaç sene içerisinde eski halini alacaktır.

Önemli olan içimizdeki umutlarımız sönmesin.

Her şey zamanla geçer, bu zor günler de geçecek inanın...

İyi haftalar...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR