Türkiye'nin önde gelen sanat fuarı ve pandemi kısıtlamalarının ardından gerçekleşen ilk uluslararası sanat etkinliği olan Contemporary Istanbul, geçtiğimiz günlerde sanatsever isimlerin katılımıyla düzenlendi. Bloomberg HT ile Habertürk'ün medya sponsorluğunda yapılan ve uluslararası sanatçılar ve sanat galerilerini de ağırlayan fuarda, iş ve cemiyet dünyasından çok sayıda ünlü ismi bulmam mümkündü...

Konumuz çağdaş sanat olunca, çoğu koleksiyoner fuara koşa koşa gitti. Birbirinden değerli eserlerin içinde kaybolsan sanat tutkunları, bu etkileyici organizasyondan büyük keyif aldı. Aralarında Berrak Barut, Leyla Alaton, Caroline Koç ve daha birçok sanatseverin yer aldığı isimler, gün boyu eserleri inceledi. VIP gösterime katılan davetliler, ardından akşam düzenlenen yemekte de yine sanat konuştular.

Sonbahar ayı sergilerin bol olduğu bir dönem... Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin'de ses getiren ve daha önce birçok yerde sergilediği 'Hafıza Odası' isimli sergisini bu kez Diyarbakır'a taşıdı. İstanbul'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu'nun da katıldığı açılışta, cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de vardı. Siyaset dünyasından da birçok isim, bu önemli serginin açılışında hazır bulunuyordu. Ünlü sanatçı, Murat Pilevneli ile 'Hafıza Odası'nı Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturmanın heyecanı içindeydi. Dolayısıyla Güneştekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu'nu ve beraberindekilere, sergiyi bizzat gezdirdi ve eseler hakkında bilgi verdi. Batmanlı sanatçı için bu serginin önemi oldukça büyüktü, zira eserlerine ilham kaynağı olan Diyarbakır'da sanatseverleri ağırlamaktan keyiflydi.

Feryal Gülman, Emin Hitay, Neşe-Erol Gönül ve Emek Külür gibi İstanbul'dan giden sosyetenin ünlü isimleri de Güneştekin'in eserlerinden etkilenmişlerdi.

Sonbahar, ani ayrılıkları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde karşılıklı anlaşarak boşanan Didem-İzzet Antebi çifti, sosyeteden herkesi şoke etti. Kısa zaman önce 10'uncu evlilik yıldönümlerini kutlayan ikiliden böyle bir haber almak tabii ki üzücü. Kızları Mila ve oğulları Moris Mert ile her zaman çok mutlu bir aile tablosu çizen çift, tek celsede yollarını ayırdı. Anlaşarak ve saygıyla yollarını ayıran ikiliye, yeni hayatlarında mutluluk dilerim...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR