Artık mevsimlerden sonbahar, moda kreasyonları mevsime göre değişirken İstanbul’un elitleri renkli ve hareketli bir haftayı geride bıraktı.




Haftanın hiç şüphesiz en önemli davet organizasyonu Çırağan Sarayı'ndaydı. İş,siyaset ve sosyete dünyasının ünlü isimleri sanayiici Nusret - Müberra Kızılaslan'ın torunu Kamil Agel ile işadamı Kazım Özer ve Sema Özer'in kızı Gözde Özer’ in düğün davetinde buluştular. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün nikahını kıydığı genç çiftin mutluluğuna ortak olanlar arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek olmak üzere,AB Bakanımız Egemen Bağış ve çok sayıda önemli isim vardı.




Öğrendiğime göre güzel gelin Gözde Özer’in yakın arkadaşı olan Fatoş Sarıgül, gelinlik için yakın dostları olan ünlü modacı Elie Saab’a ricada bulunmuş ve gelinliği diktirmiş. Fatoş Hanım, o gece ‘Monıgue Lhuıllıer’ imzalı mavi straplez bir elbise giymişti. Yakın arkadaşı için ünlü modacının kapısını çalan ve ricada bulunan Fatoş Sarıgül gibi bir arkadaş her genç kıza lazım. Demet ve gelin hanımın çok yakın aile dostları olan Emir-Fatoş Sarıgül çifti düğün gecesi bütün konuklarla yakından ilgilenmişler. Adeta davet sahibi gibi her ince detayla ilgilenen Emir Bey, düğün gecesi yöneticisi olduğu Galatasaray’ın Antalya Medical Park ile yaptığı maçada gitmemiş. Emir Bey Galatasaray’ın 4-0 galip gelmesiyle herhalde daha çok sevinmiştir.Genç çifte mutluluklar dilerim.




Ve mutlu son… İşadamı Saadettin Saran uzun süredir birlikte olduğu doktor Emek Külür ile nikah masasına oturdu. Kemer Country’deki özel konutlarında düzenledikleri mini bir davet ile nikah kıyan çiftin yanında o gece sadece yakın dostları varmış. Saadettin Bey, daha önce gazetelerede ilan vererek memleketi Kırıkkale’de 3 bin kişilik bir düğün organizasyonu düzenleyeceğini duyurmuştu. İstanbul’dan 3 uçak kaldıran Saadettin Bey, öğrendiğime göre düğün organizasyonunu iptal etmiş ancak yemek daveti verildi. Düğün organizasyonunun iptali ise geçen hafta Türkiye’yi yasa boğan 25 şehit verdiğimiz elim patlamada şehit düşen erlerden birisinin Pazar günü Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlanması. Saran Ailesi'ne mutluluklar diler bütün şehitlerimizin acısını yürekten paylaşarak ailelerine sabırlar diliyorum.




Fashion Night Out.. Sosyetenin ünlü isimleri doyasıya alışveriş için geçtiğimiz hafta Nişantaşı, İstinye Park ve Bağdat Caddesinde’ydi. Nişantaşı'nda düzenlenen etkinliklerde elitler hem alışveriş yaptı hem de 2013 sonbahar-kış kreasyonlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Dünyanın pek çok önemli şehri ile aynı anda başlayan alışveriş festivali ülkemizde düzenlenen önemli etkinlikler arasındaki yerini şimdiden almış gibi görünüyor.






Sonbahar mevsiminin tüm güzelliklerini yaşadığımız şu günlerde her şey gönlünüzce olsun..




İyi haftalar




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR